ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπαιξε με την φωτιά αλλά δεν κάηκε, 2-1 τον Αστέρα και συνεχίζει ο Άρης!

Το έκανε… θρίλερ ο Άρης, προηγήθηκε 2-0 παίζοντας εξαιρετικά στο ξεκίνημα του αγώνα, δέχθηκε την μείωση πριν το ημίχρονο στην πρώτη επίσκεψη του Αστέρα, αλλά κράτησε τη νίκη (2-1) μέχρι το τέλος για την 10η αγωνιστική! Κάκιστος στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης, αποβλήθηκε ο Έμαν στο τέλος του αγώνα και με σωτήρια επέμβαση του νεαρού Τσιλιγγίρη οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν την 3η τους νίκη με τον Ένινγκ στον πάγκο και έφτασαν στους 15 βαθμούς!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε τον Άρη με 4-2-3-1 και μοναδική αλλαγή τον Δεληζήση, καθώς ο Βέλεθ έμεινε εκτός. Ο Έμαν στο τέρμα, δεξιά ο Σούντγκρεν, αριστερά ο Κόρχουτ και στο κέντρο Δεληζήσης-Ροζ. Στα χαφ, Ματίγια και Σάσα.Ο Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Γκάμα-Φέτφα-Ντιγκινί πίσω του.

Με 4-2-3-1 ο Μπόρχα Χιμένεθ. Παπαδόπουλος στο τέρμα, Κώτσιρας δεξιά, αριστερά Τασουλής, Σουάρες και Ματρικάρντι στόπερ. Μουνάφο και Βαλιέντε χαφ. Αριστερά Μαρκ Φερνάντες, δεξιά Λουίς Φερνάντες, δεκάρι Καπίγια και Μπαράλες φορ.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ… ΞΑΝΑ!

Για ακόμα ένας εντός έδρας παιχνίδι ο Άρης φρόντισε να ξεκινήσει με γκολ από τα… αποδυτήρια! Προειδοποίησε με τον Ιντέγε στο 2΄, που έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ματρικάρντι να τον προλαβαίνει καθώς καθυστέρησε να σουτάρει μόνος μπροστά στον Παπαδόπουλο μετά από φοβερή κάθετη του Ντιγκινί

Στο 5΄ο Ματίγια χτύπησε το κόρνερ που κέρδισε ο Γκάμα και ο Λούκας Σάσα πιο ψηλά απ΄όλους την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα του Αστέρα για το 1-0!

ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΒΟΛΗ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ!

Κόντρα επίθεση για τον Άρη στο 13΄, ο Φέτφα έδωσε στον Ντιγκινί, ο Γάλλος και πάλι στον Έλληνα διεθνή που έχασε το κοντρόλ, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει! Στο 21΄ο Ματρικάρντι πήρε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Κατσικογιάννης του χαρίστηκε, παρότι έδωσε το φάουλ, σε χέρι που έκανε στη μεσαία γραμμή. Στο 28΄ο προπονητής του, τον έκανε… αλλαγή, χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα!

Προηγήθηκε της αλλαγής, νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 26΄. O Φέτφα με τακουνάκι στον Γκάμα, σέντρα του Πορτογάλου, ο Ντιγκινί την προβολή ανάμεσα σε δύο, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος!

ΘΥΜΙΣΕ… ΒΕΛΕΘ!

Ο Λίντσεϊ Ροζ έκλεψε λίγη από την… δόξα του απόντος λόγω τραυματισμού σήμερα Βέλεθ, καθώς τον μιμήθηκε στο 35΄! Αφού έκλεψε την μπάλα στην άμυνά του, διέσχισε όλο το γήπεδο όπως έχει κάνει ο Ισπανός, έκανε… σμπαράλια όποιον έβρισκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ντιγκινί που απέναντι από τον Παπαδόπουλο δεν αστόχησε και έγραψε το 2-0!

ΜΙΑ ΦΑΣΗ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ…

Χωρίς να έχει κάνει την εμφάνισή του σε όλο το πρώτο ημίχρονο επιθετικά ο Αστέρας Τρίπολης, κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 41΄με τον Λουίς Φερνάντες. Από το… πουθενά, με το κεφάλι ο παίκτης των Αρκάδων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έμαν, για το 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ… ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ξεκίνησε με τον Άρη αρκετά νωχελικό, δίνοντας την ευκαιρία στον Αστέρα να απειλήσει δύο φορές. Αρχικά, στο 47΄ο Σάσα απομάκρυνε σχεδόν πάνω στην γραμμή, μετά την κακή έξοδο του Έμαν, ενώ στο 51΄μετά από όχι και τόσο καλή απομάκρυνση του Αυστριακού τερματοφύλακα, ο Ροζ, έδωσε την λύση διώχνοντας σε κόρνερ, σουτ παικτών των φιλοξενούμενων.

Η κακή εμφάνιση του Άρη συνεχίστηκε. Στο 58΄μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης να φτάσει στην ισοφάριση, αμαρκάριστος ο Μπαράλες, μπερδεύτηκε και δεν την έστειλε στα δίχτυα του Άρη σχεδόν από το πέναλτι. Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Τασουλή στο 61΄να δοκιμάζει το πόδιο του, αλλά ο Έμαν αντέδρασε και παραχώρησε το κόρνερ, με υπερένταση!

ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ… 70΄!

Η πρώτη καλή τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος για τον Άρη στο… 73΄! O Φέτφα από τα δεξιά, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε από πλάγια, απομάκρυνε ο Παπαδόπουλος! Στο 77΄ο Ιντέγε κέρδισε το φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Ματίγια να το εκτελεί και να σημαδεύει τον Παπαδόπουλο που μπλόκαρε.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΜΑΝ!

Στο 88΄ο Έμαν θα βγει εκτός περιοχής να προλάβει τον Μπαράλες και ο Κατσικογιάννης αφού πάει στο VAR τον αποβάλλει, ενώ αρχικά έδειξε την κίτρινη κάρτα, καθώς αποφάσισε πως ο Αυστριακός έδιωξε με τα χέρια. Στο ματς μπήκε ο Τσιλιγγίρης, που στο φάουλ του Καπίγια, εκτινάχθηκε και απομάκρυνε το φάουλ, κρατώντας το 2-1 για τον Άρη!

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να φτάνει στην τρίτη του νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς και τους 15 βαθμούς στην βαθμολογία.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Ματίγια, Σάσα, Ντιγκινί (90′ Τσιλιγγίρης), Γκάμα (71΄Μπα), Ιντέγε, Φετφατζίδης (79΄Τόνσο)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι (28΄Μπόρχα Φερνάντες), Τασούλης, Σουάρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (57΄Πασκουάλ), Καπίγια, Φερνάντες (65΄Ριέρα), Λ. Φερνάντες, Μπαράλες

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Καλαμπόκης (Αιτ/νιας) – Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)

VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών) – Σαμοϊλης (Αθηνών)

To Top