ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Β. Ελλάδα – Εκχιονιστικά στη Θεσσαλονίκη

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη ήδη από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, από νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει. Σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Μελισσοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο, η χιονόπτωση είναι εντονότερη -μέχρι στιγμής- με το χιόνι να πέφτει με σταθερό ρυθμό. Στο Ωραιόκαστρο, τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν ήδη βγει στον δρόμο, για να συντηρήσουν τους δρόμους «καθαρούς», ρίχνοντας αλάτι.

Στην κυκλοφορία, δεν υπάρχουν προβλήματα, αν και ο δρόμος γλιστράει και οι οροφές των αυτοκινήτων είναι χιονισμένες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης, υπάρχει έντονη πτώση της θερμοκρασίας και πέφτει χιονόνερο.  Εντονότερη χιονόπτωση, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, αναμένεται τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες.
Δείτε φωτογραφίες του seleo



Χιόνι και στα ορεινά των Τρικάλων 

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα πάνω από το Περτούλι και στο δρόμο προς Χρυσομηλιά, όπως αναφέρει το trikalavoice.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα χιόνια θα κατεβαίνουν σε όλο και πιο χαμηλό υψόμετρο και μέχρι το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη των Τρικάλων.

Παγωνιά και χιόνια από σήμερα

Βροχές θα σημειωθούν σήμερα σε όλη τη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Όμβροι και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, 5 έως 10 βαθμών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και μετά τη δύση του ηλίου αναμένεται παγετός στα ορεινά όλης της χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τις ίδιες ώρες και στις ίδιες περιοχές, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Πηγή: protothema.gr

To Top