ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Έπεσε στην “παγίδα”, έχασε “χρυσή” ευκαιρία κι έμεινε στο 0-0 ο μέτριος Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό

Έπεσε στην “παγίδα” της… περιρρέουσας ατμόσφαιρας του αντιπάλου σχετικά με τις πολλές απουσίες, έχασε “χρυσή” ευκαιρία κι έμεινε στο 0-0 ο μέτριο Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η κιτρινόμαυρη ομάδα ήταν σίγουρα σε όχι καλή μέρα, πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο “τρίποντο” και έμεινε χωρίς νίκη στα πλέι οφ, χάνοντας την ευκαιρία να “σκοτώσει” τον αντίπαλο του…

Οι κιτρινόμαυροι «μπλόκαραν», μένοντας με την ανούσια κατοχή και την πίεση χωρίς αντίκρισμα, ενώ βρήκαν μόνο μια φάση για να σκοράρουν, ωστόσο ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά την εξ επαφής κεφαλιά του Εντιαγέ στο 48’…

Πρώτο παιχνίδι που δεν σκόραρε ο Άρης με τον Μπούργος στον πάγκο του.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Καμιά αλλαγή σε πρόσωπα, ούτε σε διάταξη από τον Χερμάν Μπούργος από τη στιγμή που δεν είχε στη διάθεσή του τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Φαμπιάνο-Μπράμπετς οι στόπερ μπροστά του και οι Σούντγκρεν-Γκάνεα στα άκρα της άμυνας. Ο Σάσα με τον Ματίγια στα χαφ, έχοντας τον Εντιαγέ λίγο πιο μπροστά. Ιτούρμπε-Γκάμα στα “φτερά” και ο Καμαρά στην κορυφή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΑΛΛΑ...

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… μονότονο. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά πάντα είχε αντίσταση απέναντι του. Το σουτ του Μπαντού Εντιαγέ (12’) κόντραρε κι αυτό του Λούκας Σάσα (14’) πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα σε ένα τρίλεπτο πίεσης των κιτρινόμαυρων. Λίγο πριν το ημίωρο, σέντρα-σουτ του Γιάννη Κώτσιρα ανάγκασε τον Χουλιάν Κουέστα να διώξει σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε, πολύ πιο δύσκολα, την κεφαλιά του Αχιλλέα Πούγγουρα.

Η… ΣΤΙΓΜΗ!

Με εξαιρετική επέμβαση του Μπρινιόλι, σε εξ επαφής κεφαλιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ήταν η… στιγμή όλου του αγώνα!  Και πάλι, όμως, ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει φάσεις σε αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να σκοράρει στο 66’, αν το σουτ του Φακούντο Σάντσες από πλεονεκτική θέση ήταν εντός στόχου. Ήταν και η τελευταία αξιόλογη του αγώνα.

Ο Άρης πήρε τον πρώτο του βαθμό στα πλέι οφ, ωστόσο παρέμεινε τέταρτος, με τον Παναθηναϊκό να μένει πέμπτος και στο μείον δύο.

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ (Ουγγαρία)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

VAR: Γκουστάβο Κορέιρα (Πορτογαλία)

Βοηθός VAR: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου)

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα- Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια- Ιτούρμπε (86′ Γκαρσία), Εντιαγέ (67′ Μπερόγλιο), Γκάμα (86′ Πάλμα)- Καμαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Σένκεφελντ, Σάριλα, Πούγγουρας – Κώτσιρας, Αλεξανδρίοπουλος, Βιγιαφάνιες (75′ Μαουρίσιο), Σάντσεζ – Αΐτορ, Παλάσιος, Καρλίτος (83′ Βαγιανίδης)

To Top