ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Έπιασε» τον Κάμπορα στα γκολ ο Γκάμα!

Με το τέταρτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα ο Μπρούνο Γκάμα ισοφάρισε την επίδοση του Χαβιέ Κάμπορα στον Άρη.

Αμφότεροι βρίσκονται στην 4η θέση των σκόρερ του Άρη, έχοντας σημειώσει 18 γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα στην Super League, με τον Πορτογάλο να… κυνηγάει τον Σέρχιο Κόκε που έχει σταματήσει στα 30 γκολ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Super League με αφορμή την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής…

Μια πλήρης αγωνιστική έγινε το τριήμερο και μας πρόσφερε πολλά γκολ, 24 συνολικά, που ανέβασαν τον μέσο όρο από 2,15 γκολ ανά αγώνα σε 2,29. Η ΑΕΚ έγινε η δεύτερη ομάδα που πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα Super League Interwetten και ο ΟΦΗ η τρίτη, αλλά πρώτη ομάδα που το καταφέρνει εκτός έδρας. Τα 2-2 έφτασαν τα πέντε στο πρωτάθλημα, ενώ τα 0-0 παρέμειναν στα τρία.

Αντλήσαμε και πάλι ενδιαφέροντες αριθμούς από τις επτά συναντήσεις της αγωνιστικής:

1100… γκολ παθητικό εκτός έδρας έφτασε ο Απόλλων, με τα δύο που δέχτηκε από το Γιώργο Μανούσο στο Περιστέρι. Χρειάστηκε να παίξει 652 αγώνες για να τα φτάσει, ενώ τα γκολ υπέρ του είναι 504.

100… αγώνες σε πάγκους ελληνικών ομάδων συμπλήρωσε ο Σέρβος προπονητής Μίλαν Ράσταβατς. Έχει 70 με την Ξάνθη και 30 με τον Αστέρα Τρίπολης.

100… φορές βασικός στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε αγώνες Super League έχει ξεκινήσει ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο. Ο 33χρονος Ισπανός αμυντικός έχει και άλλες πέντε συμμετοχές ως αλλαγή.

100… αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα έφτασε ο Διαμαντής Χουχούμης. Ο Ευβοιώτης αριστερός μπακ έχει 60 με τον Παναθηναϊκό, 20 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, 7 με τη Βοϊβοντίνα και 13 με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

80… γκολ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε ο Γιώργος Μανούσος. Έχει 44 στη Super League, 26 στη Β’ Εθνική και 10 στην Γ’ Εθνική.

40… γκολ με ελληνικές ομάδες έφτασε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Με την ΑΕΚ ήταν το τέταρτο, ενώ έχει ακόμα 15 με τον Πανιώνιο και 21 με τον Ολυμπιακό.

35… παιχνίδια έπρεπε να περάσουν για να πετύχει ο Απόλλων δύο τουλάχιστον γκολ σε αγώνα εκτός έδρας. Είχε να συμβεί από τις 30 Μαρτίου 2014, όταν είχε νικήσει 3-2 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό. Μάλιστα στο Περιστέρι δεν είχε πετύχει ποτέ δύο γκολ.

18… γκολ με τον Άρη στην κατηγορία έφτασε ο Μπρούνο Γκάμα και έπιασε στην τέταρτη θέση των σκόρερ τον Χαβιέ Κάμπορα. Περισσότερα έχουν βάλει μόνο ο Λιούμπισα Μιλόγεβιτς (38), ο Ζόραμν Λόντσαρ (35) και ο Σέρχιο Κόκε (30).

To Top