«Έπνιξε» το Λουξεμβούργο η Γεωργία και περιμένει Ελλάδα ή Καζακστάν στον… τελικό για το Euro! (video)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπουντού Ζιβζιβάτζε, που σκόραρε δις, η Γεωργία επικράτησε 2-0 του Λουξεμβούργου στη βροχερή Τιφλίδα και περιμένει Ελλάδα ή Καζακστάν στον τελικό των playoffs του Euro!

Ταξίδι στην Τιφλίδα περιμένει Ελλάδα ή Καζακστάν -με την ελπίδα, φυσικά, η Εθνική μας να είναι εκείνη, που το βράδυ θα πανηγυρίζει- στον τελικό των playoffs του Euro! Η Γεωργία επιβεβαίωσε, έστω και χωρίς τον τιμωρημένο Κβαρατσκέλια, τον χαρακτήρα του φαβορί κόντρα στο τίμιο Λουξεμβούργο και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπουντού Ζιβζιβάτζε της Καρλσρούης, που σκόραρε δις, επικράτησε 2-0 και τσέκαρε το «εισιτήριο»!

Θυμίζουμε, ο τελικός από το 3ο μονοπάτι των playoffs θα διεξαχθεί επίσης στη γεωργιανή πρωτεύουσα και την επιβλητική ”Boris Paichadze Dinamo Arena”, την ερχόμενη Τρίτη (26/03), στις 7 το απόγευμα! Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Γεωργιανούς, καθώς βρίσκονται, πλέον, ένα παιχνίδι μακριά από την ιστορική, πρώτη τους παρουσία σε Euro. Στον τελικό, να σημειωθεί, θα αγωνιστεί κανονικά ο Κβαρατσκέλια.

Στην πραγματικότητα όλα κρίθηκαν στο 53ο λεπτό σε μία φάση που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια. Με το σκορ στο 1-0 από το γκολ του Ζιβζιβάτζε λίγο πριν βγει το ημίχρονο (41’), το Λουξεμβούργο κάνει μία  από τις ελάχιστες επισκέψεις του προς την εστία του Μαμαρντασβίλι.

Ο Ροντρίγκες με ωραίο βολέ κάνει το 1-1, όμως οι πανηγυρισμοί κόβονται απότομα. Από το VAR ειδοποιούν τον διαιτητή, ότι πρέπει να τσεκάρει μία προηγούμενη φάση και η ετυμηγορία είναι καταδικαστική για το Λουξεμβούργο.

Όχι μόνο ακυρώνεται το γκολ, αλλά αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη ο Σανό για ανατροπή του Μικαουτάτζε, από τον οποίο στέρησε καθαρή ευκαιρία για γκολ!

Αυτό ήταν. Λίγο αργότερα, ο Ζιβζιβάτζε με δεύτερο γκολ στην βραδιά (64’) έδωσε τέλος στην σεμνή τελετή, με την ομάδα του Βίλι Σανιόλ να παίρνει την πρόκριση δίχως την ηγετική μορφή του τιμωρημένου Χβίτσα Χβαρατσκέλια, που τελικά δεν στοίχισε.

To Top