«Έπρεπε να έχουμε απολύσει νωρίτερα τον Κούμαν»

Την άποψη ότι η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να έχει αποπέμψει τον Ρόναλντ Κούμαν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας πριν από την εκτός έδρας ήττα 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα.

Ο Ολλανδός είδε την «πόρτα της εξόδου» μετά τον αγώνα της Τετάρτης (27/10) στη Μαδρίτη, στον οποίο οι «μπλαουγκράνα» γνώρισαν την δεύτερη διαδοχική ήττα τους στο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή της Κυριακής (24/10) στο “clasico” από τη Ρεάλ στο «Καμπ Νου».

«Κοιτάζοντας την κατάσταση σήμερα, πιθανότατα θα ήταν η καλύτερη απόφαση (σ.σ. να λυθεί νωρίτερα το συμβόλαιο του Κούμαν)» δήλωσε ο Λαπόρτα στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Σέρχι Μπαρχουάν ως υπηρεσιακού τεχνικού, και συνέχισε: «Τώρα είναι εύκολο να το πούμε αυτό, αλλά υπάρχουν περιστάσεις που μας οδήγησαν να περιμένουμε. Σκεφτήκαμε ότι ο Κούμαν χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, αλλά η κατάσταση έφτασε σε ένα σημείο όπου ήταν ανυπόφορη».

Στο μεταξύ, ο Λαπόρτα άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες με τον Τσάβι, ο οποίος εργάζεται αυτή τη στιγμή στο Κατάρ ως προπονητής της Αλ Σαντ, είναι προχωρημένες, ωστόσο ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. «Είναι φίλος και πάντα πίστευα ότι μια μέρα ο Τσάβι θα γίνει προπονητής της Μπαρτσελόνα. Είναι μια προτεραιότητα στη ζωή του. Εάν φτάσουμε σε συμφωνία, θα έχει την πλήρη στήριξή μας» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top