ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έργα και ημέρες του Αγγέλου στον Άρη

270 ημέρες διήρκησε η δεύτερη θητεία του Βαγγέλη Αγγέλου ως πρώτος προπονητής του Άρη, καθώς είχε αναλάβει την ομάδα και το 2013.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Σε αυτές τις 270 ημέρες ο 56χρονος Χαλκιδαίος κόουτς είχε ρεκόρ 12 νίκες και 15 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Με απόφαση της νέας, τότε, ιδιοκτησίας της ΚΑΕ Άρης και του μεγαλομετόχου Δημήτρη Γουλιέλμου, ανέλαβε την ομάδα στις 22 Μαρτίου 2018, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Κατάφερε άμεσα να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την ψυχολογία των παικτών και την οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος, φέρνοντας τα επιθυμητά και αναγκαία αποτελέσματα. Με 4 νίκες και 3 ήττες ανέβασε βαθμολογικά την ομάδα μέχρι την 9η θέση, όπου και τερμάτισε στην περσινή σεζόν.

Συμπτωματικά το πρώτο του παιχνίδι πέρσι έτυχε να είναι απέναντι στην ίδια ομάδα που αποτέλεσε και τον τελευταίο αντίπαλο για φέτος, όντας προπονητής του Άρη. Στις 24 Μαρτίου του 2018 ο Άρης κέρδισε με 68-64 τον Προμηθέα στο ντεμπούτο του, ενώ να σημειωθεί πως στους Πατρινούς, από τους οποίους ηττήθηκε ο Άρης το περασμένο Σάββατο, ήταν προπονητής το 2016-17.

Μετά το ήπιο τέλος της ταραχώδους περσινής σεζόν συμφώνησε να παραμείνει στον Άρη. Με δικές του πρωτοβουλίες δημιουργήθηκε το ρόστερ υπό τη μεγάλη δυσκολία του απαγορευτικού μεταγραφών που υπήρχε και υπάρχει στην ομάδα. Αποτέλεσε έναν από τους ανθρώπους-κλειδιά για τη μεταγραφή του Λάκι Τζόουνς αλλά και για την παραμονή των Γκάρι Μπελ και Λευτέρη Μποχωρίδη, όταν ο Άρης είχε αυστηρούς περιορισμούς στην επιλογή παικτών.

Μιλώντας με αριθμούς ο φετινός απολογισμός του Βαγγέλη Αγγέλου με τους «κιτρινόμαυρους» έγραψε συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη 8 νίκες και 12 ήττες. Στο πρωτάθλημα μέτρησε ρεκόρ 2-7, στο Κύπελλο μία ήττα, ενώ στην Ευρώπη (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και όμιλοι FIBA Europe Cup) είχε 6-4.

To Top