Έρευνα – σοκ: Το 30% των Ελλήνων παικτών ξέρει από… στημένα!

Πλέον το ομολογούν και οι ίδιοι: Το 30,3% των Ελλήνων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έχει δεχθεί κρούση για να συμμετάσχει στο «στήσιμο» ενός αγώνα! Αυτό το εύρημα – σοκ προκύπτει από την έρευνα που έκανε η FIFPro στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, βασισμένη σε ανώνυμα ερωτηματολόγια. Για κάποιους, βέβαια, το πραγματικό σοκ είναι ότι το υπόλοιπο 70% δεν έχει… ιδέα από στημένα…

Η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έκανε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες παίκτες από τη Νότια και την Ανατολική Ευρώπη και το 30,3% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα παραδέχθηκαν πως έχουν δεχθεί τουλάχιστον μία κρούση για να συμμετάσχουν σε «στήσιμο» αγώνα.

Υπάρχουν, όμως, και άλλα στοιχεία που κάνουν μεγάλη εντύπωση. Το 23,6% των παικτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχθηκε πως έχει λάβει γνώση για «στημένο» παιχνίδι στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται, χωρίς προσωπική ανάμιξη, ενώ η Ρωσία έχει τα πρωτεία με το ποσοστό να ανέρχεται στο 43,5%.

Παράλληλα, το 11,6% των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχεται ευθαρσώς πως έχει δεχτεί κρούση για να συμμετάσχει στο «φτιάξιμο» ενός αποτελέσματος σε αγώνα με την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια με ποσοστό 30,3%.

Η έρευνα της FIFPro αναφέρει πως οι παίκτες συνδέονται με τη συμμετοχή τους σε «στημένα» ματς, από τη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους με το 41,1% των ποδοσφαιριστών που δεν πληρώνονται στην ώρα τους, να έχουν δεχτεί προσέγγιση για να στήσουν παιχνίδι.

«Τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και αποτελούν καμπανάκι για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της FIFPro, Άντονι Χίγκινς και κατέληξε: «Στην ανατολική Ευρώπη οι παίκτες ανακαλύπτουν συχνά πως δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και γίνονται στόχοι της διαφθοράς όταν είναι ευάλωτοι».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top