Έρευνες για συντρίμμια του Boeing στην Αυστραλία! (photos)

Μεγάλου μεγέθους, το ένα είναι 24 μέτρα, είναι τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν από δορυφόρο της Αυστραλίας σε θαλάσσια περιοχή στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ και εικάζεται ότι μπορεί να αποτελούν συντρίμμια του αεροσκάφους Boeing της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Oι δύο εικόνες από τον δορυφόρο δείχνουν ακαθόριστα αντικείμενα μεγάλου μεγέθους να κινούνται πάνω κάτω στην επιφάνεια της θάλασσας. Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές στο σημείο σπεύδουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο πλοία. Τα ύδατα στην περιοχή έχουν βάθος χιλιάδων μέτρων και αυτό μπορεί να δυσχεράνει τις έρευνες, όμως οι καιρικές συνθήκες όμως είναι καλές.

Για την εξέλιξη ενημερώνονται οι οικογένειες των επιβατών του χαμένου Boeing όπως  ανακοίνωσε η Malaysia Airlines.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ότι δύο αντικείμενα που «πιθανόν να σχετίζονται» με την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται ήδη για δώδεκα ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις. «Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας.

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Το στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ίσως το πιο αξιόπιστο από τις πληροφορίες και τα σενάρια που είχαν δημοσιοποιηθεί όλες αυτές τις μέρες. Ωστόσο ο Αμποτ προειδοποίησε: «Η διαδικασία του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη».

«Αξιόπιστη ένδειξη» τα ευρήματα σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν, δήλωσε ότι τα δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του εξαφανισμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα αξιόπιστη ένδειξη», είπε στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines που μετέφερε 239 άτομα επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Το αναζητούν παντού

Μία άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αερο-διαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας. Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού.

Πηγή: thetoc.gr

To Top