Έριξαν “άκυρο” Τσέλσι και Τότεναμ στην European Super League

Άκυρο στην European Super League έριξαν οι Τσέλσι και Τότεναμ.

Συγκεκριμένα μετά την Μάντσεστερ Σίτι που δήλωσε ότι δεν θέλει να συμμετέχει στην διοργάνωση, άλλοι δύο αγγλικοί σύλλογοι έριξαν άκυρο, η Τσέλσι και η Τότεναμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021, που έκανε την εμφάνισή της η ESL οι «μπλε», ήταν θετικοί στην έναρξη αυτού του πρωταθλήματος, όμως φαίνεται ότι με τις εξελίξεις άλλαξαν στάση, αναφέροντας στην ανακοίνωσή τους: «Η σημερινή απόφαση δεν αλλάζει τη θέση της Τσέλσι. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η Premier League, η αγγλική ομοσπονδία και οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μέσα από την ισχυρή μας σχέση με την Ένωση Συλλόγων (ECA) και μαζί με την FIFA και την UEFA, μπορούμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προς όφελος όλων»

Η Τότεναμ εξαρχής ήταν από τους συλλόγους που ήταν αρνητικοί στην συμμετοχή της ESL, κάτι που το ξεκαθαρίζει και στην νέα ανακοίνωση της: «Η στάση μας δεν άλλαξε. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στις αξίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις άλλες ομάδες στην Ένωση Συλλόγων (ECA) και να συμμετέχουμε στις διοργανώσεις της UEFA», τονίζεται στην ανακοίνωση των Spurs.

To Top