ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχεται νέα «καμπάνα» από τη FIFA

Τις διαδικασίες αυτοκάθαρσης (ή τουλάχιστον την προσπάθεια να δείξει ότι προχωράει σε αυτήν) συνεχίζει η FIFA.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης για τον τρόπο που ανέλαβε η Γερμανία το Μουντιάλ του 2006, η παγκόσμια ομοσπονδία δεν περιμένει το αποτέλεσμα για να επιβάλλει ποινές.

Σε αντίθεση λοιπόν με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, η επιτροπή δεοντολογίας πρότεινε την τιμωρία του τότε προέδρου της γερμανικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ. Ο συγκεκριμένος έχει παραιτηθεί από το αξίωμά του (όπως και ο γενικός γραμματέας, Χέλμουτ Σάντροκ) από την αποκάλυψη κιόλας του σκανδάλου για ενδεχόμενες δωροδοκίες στελεχών ώστε να καταλήξει η διοργάνωση στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνάται η χρήση ποσού 6,7 εκατ. ευρώ που είχε στείλει η ομοσπονδία στη FIFA το οποίο, σύμφωνα με το «Spiegel», το είχε δανείσει ο ιδιοκτήτης της ADIDAS, Ρόμπερτ Λούις Ντρέιφους στην επιτροπή διεκδίκησης ώστε να εξαγοραστούν ψήφοι.

Την ώρα λοιπόν που η εισαγγελία της Φρανκφούρτης ερευνά τον ρόλο του Νίερσμπαχ στην υπόθεση, η επιτροπή δεοντολογίας θεωρεί ότι η εμπλοκή και μόνο του ονόματός του κάνει απαραίτητη την απομάκρυνση από το ποδόσφαιρο. Και γι’ αυτό τον λόγο η πρότασή της είναι να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού δυο χρόνων από κάθε ενασχόληση με το άθλημα και πρόστιμο 30.000 δολαρίων.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top