Έρχεται το τέλος για το Facebook!

Το 80% των χρηστών του παγκοσμίως εκτιμάται πως θα χάσει μέσα στην επόμενη τριετία το Facebook, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Την εξέλιξη των επιδημιών που εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς και κάποια στιγμή εξαφανίζονται, υπολογίζεται πως θα έχει το Facebook σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία οι μελετητές χρησιμοποίησαν τις επιδημίες προκειμένου να υπολογίσουν τον κύκλο ζωής των social media.

Οι ερευνητές του τμήματος Μηχανολογίας και Αεροδιαστημικής μηχανικής τονίζουν πως μοντέλα των επιδημιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατανοήσουμε την μαζική αποδοχή και υποθέτουν πως η «ανάρρωση» απαιτεί την επαφή με «μη νοσούντα» άτομα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι οι μη χρήστες του Facebook.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν μαθηματικό τύπο τον οποίο εφάρμοσαν αξιοποιώντας τα στοιχεία αναζητήσεων στη google και προβλέπουν την απότομη πτώση του Facebook, το οποίο αναμένεται να χάσει το 80% των χρηστών του μεταξύ του 2015 και του 2017.

«Με επιδημιολογικά μοντέλα περιγράψαμε επιτυχώς πως οι ιδέες, όπως και οι ασθένειες μεταδίδονται μεταξύ των ανθρώπων πριν τελικά εξαφανιστούν» κατέληξαν.

πηγή: sportfm.gr

To Top