ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχεται χαράτσι και στο… e-banking

Στον αστερισμό του ασφαλιστικού κινείται η κυβέρνηση αναζητώντας εναλλακτικά ισοδύναμα προκειμένου να αποφύγει μια ακόμη μείωση των βασικών συντάξεων.

Αυτή τη φορά και σε περίπτωση που οι Θεσμοί επιμείνουν στην άρνησή τους για αύξηση των εργοδοτικών εισφορώντο Μαξίμου μελετά την επιβολή ειδικού τέλους (χαράτσι) στις ηλεκτρονικές συναλλαγέςπου θα γίνονται μέσω τραπεζών. Ο φόρος αυτός δεν θα ξεπερνά, σύμφωνα με το σχεδιασμό το ένα τοις χιλίοις (1 ‰) και θα αποτελέσει ουσιαστικά ισοδύναμο για να μην υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις.

Αν για παράδειγμα ένας πολίτης πληρώσει ένα λογαριασμό της τάξεως των 300 ευρώ ο φόρος θα είναι 30 λεπτά. Ποσό όχι σημαντικό σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά συνολικά μπορεί να αποφέρει στα δημόσια ταμεία αρκετά χρήματα.

Ειδικά τώρα όπου λόγω των capital controls οι ηλεκτρονικές συναλλαγές γνωρίζουν ραγδαία άνοδο και όπου με το νέο έτος η κατοχύρωση του αφορολόγητου μέσω αποδείξεων θα γίνεται μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το λεγόμενο πλαστικό χρήμα.

To Top