ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Έσπασε” τα δοκάρια ο Άρης όταν ήταν καλύτερος, “φωνάζει” για άμεση ενίσχυση, ήττα 3-0 στην τελική πρόβα

Ο Άρης γνώρισε την ήττα (3-0) από τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των αγώνων του με την Αστάνα, σ’ ένα παιχνίδι που έστειλε πολλά μηνύματα! Η κιτρινόμαυρη ομάδα τακτικά προσέγγισε καλά το παιχνίδι, ξεκίνησε δυνατά, είχε δυο δοκάρια στο πρώτο 35λεπτο με τους Σάσα και Γκάμα, όταν και ήταν καλύτερη στο χορτάρι, όμως για μια ακόμη φορά έδειξε τις αδυναμίες της ειδικότερα στο κέντρο της άμυνας, αλλά και την έλλειψη ενός καθαρού φορ, “φωνάζοντας” για άμεση ενίσχυση στις θέσεις αυτές.

Απέναντι στον πιο έτοιμο Ολυμπιακός, ο οποίος έπαιξε με την βασική ομάδα στο δικό του τελικό τεστ πριν τα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ, ο Άρης δικαιούται να κρατάει το πρώτο καλό του 35λεπτο, όταν “έσπασε” τα δοκάρια, αλλά να κοιτάει πώς θα καλύψει τα τρωτά του σημεία, πριν από το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Καζακστάν.

Πρώτο φιλικό για τον Μήτρογλου, πρώτο ματς χωρίς να πετύχει γκολ, μετά από τρία φιλικά.

Ο Άκης Μάντζιος “φωτογράφησε” εν μέρει την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει κόντρα στην Αστάνα με τους Ντένις κάτω από τα δοκάρια, Σούντγκρεν δεξιά, Σάκιτς αριστερά στην άμυνα, Δεληζήση, Μπεναλουάν κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στο κέντρο Σάσα, Ματίγια και μεσοεπιθετικά οι Μπερτόγλιο, Γκαρσία, Γκάμα με τον Μαντσίνι στην κορυφή.

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ!

Ο Άρης μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, έκλεισε τους χώρους, πίεσε και προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή του Ολυμπιακού. Μέσα στα πρώτα 15 λεπτά κέρδισε τέσσερα κόρνερ, έχοντας στο 16′ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μπεναλουάν, που έφυγε λίγο άουτ, ενώ άγγιξε το γκολ στο 18′ όταν ο Σάσα από θέση βολή “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι!

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ

Στο πρώτο ημίωρο ο Άρης κυριάρχησε, ήταν εκρηκτικός και δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους στην άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 30′ ο Γκάμα τράνταξε για δεύτερη φορά το οριζόντιο δοκάρι, μετά από εξαιρετική ενέργεια όλης της μεσοεπιθετικής γραμμής. Κατάφερε να εξουδετερώσει βασικά ατού των γηπεδούχων (Ελ Αραμπί, Μασούρα) και να απειλήσει.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ 2-0

Παρόλα αυτά κόντρα στην ροή του αγώνα ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό στο 37′. Σέντρα από τον Ραντζέλοβιτς, εκτός θέσης η άμυνα του Άρη και με κεφαλιά ο Καμαρά άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει στο 39′ με τον Μαντσίνι, όμως δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Στο 42′ μετά από εύκολο λάθος και πάλι στην άμυνα του Άρη, αυτή τη φορά από τον Δεληζήση και στην εξέλιξη της φάσης ο Εμβιλά με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0. Δυο τελικές, δυο γκολ για τους Πειραιώτες, με τον Άρη να κλείνει με πέντε τελικές και δυο δοκάρια το πρώτο 45λεπτο. Μαγική εικόνα το σκορ στο πρώτο μέρος.

ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΛΛΑ…

Η εικόνα στο β’ ημίχρονο ήταν διαφορετική σε σχέση με όσα έγιναν στο πρώτο μέρος, με πιο σετ παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να έχει αυτός την πρωτοβουλία του αγώνα. Ο Μάντζιος έβαλε τον Κουέστα αντί του Ντένις και στο 55′ έριξε στο παιχνίδι τους Τζέγκο (αμυντικό χαφ), Μπρούνο (στα άκρα) και Μήτρογλου (με τον Γκαρσία σε ρόλο οργανωτή), θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα.

Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με τον Μήτρογλου, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ στο 69′ είχαμε άλλες τρεις αλλαγές για τον Άρη, όταν μπήκαν οι Μάνος, Γκάνεα και Χαΐροβιτς, αντί των Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Σάσα, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με τον Μάνο να ντουμπλάρει τον Μήτρογλου. Οι πολλές αλλαγές και των δυο ομάδων έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 78′ ατομική ενέργεια του Κούντε, που έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Ραντζέλοβιτς και από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε εύστοχα (3-0), σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

Διαιτητής Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών), βοηθοί οι Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής) και τέταρτος ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος (79’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Σεμέδο (65’ Μπα), Μαντί Καμαρά (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Μπουχαλάκης (65’ Κούντε), Εμβιλά (79’ Σουρλής), Μασούρας (46’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (79’ Τσούμιτς), Ελ Αραμπί (65’ Βρουσάι)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις (46′ Κουέστα), Σούντγκρεν, Σάκιτς (90′ Σαλιάρης), Δεληζήσης, Μπεναλουάν (82′ Ασλανίδης), Σάσα (69′ Χαΐροβιτς), Ματίγια (55′ Τζέγκο), Γκάμα (55′ Μπρούνο), Γκαρσία (69′ Γκάνεα), Μπερτόγλιο (55′ Μήτρογλου), Μαντσίνι (69′ Μάνος).

To Top