«Έσπασε» το σερί ο Παναθηναϊκός (67-65) και έμεινε… ζωντανός κόντρα στον Ολυμπιακό (video)

Ύστερα από ενάμιση χρόνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό με 67-65 στο ΟΑΚΑ και να «σπάσει» το «ερυθρόλευκο» σερί των 14 σερί νικών για το 1-1. Κορυφαίοι Λι και Πονίτκα, πολλά προβλήματα για τους Πειραιώτες χωρίς Σλούκα, ενώ αποχώρησαν και οι Γουόκαπ, Βεζένκοβ.

Από τον Νοέμβριο του 2021 μεσολάβησαν 14 ντέρμπι «αιωνίων» τα οποία κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας δημιουργήσει ένα μοναδικό σερί. Παρόλα αυτά στον δεύτερο τελικό της σειράς οι «πράσινοι» έφτασαν, έστω και δύσκολα, στην τελική επικράτηση και παρέμειναν στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου. Βέβαια, ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Δεν έφτανε η απουσία του Σλούκα, κατά τη διάρκεια του αγώνα αποβλήθηκε ο Γουόκαπ ενώ τραυματίστηκε και ο Σάσα Βεζένκοβ. Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0, έχοντας την ευκαιρία για το σουτ της νίκης με τον ΜακΚίσικ. Η μπάλα δεν κατέληξε στο καλάθι και έτσι η σειρά ήρθε στα ίσια (1-1) πριν από το 3ο ματς της σειράς στο ΣΕΦ.

Οι Πάρις Λι (12π., 5ασ.) και Ματέους Πονίτκα (12π., 6ριμπ., 4ασ.) ήταν οι καλύτεροι των νικητών, με τον Πολωνό να ευστοχεί και στο πιο κρίσιμο σουτ της βραδιάς στα 17” πριν από το τέλος με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 67-65 το οποίο έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.

To Top