Έστειλε… σπίτι τη Σέλτικ η Λάτσιο, εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας ο Πάλμα

Έκανε το καθήκον της και… περιμένει η Λάτσιο! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι κατάφερε να λυγίσει με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο τη Σέλτικ (2-0) και ανέβηκε στους 10 βαθμούς, πλησιάζοντας την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League.

Μάλιστα, αν η Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ φύγει με τη νίκη από την έδρα της Φέγενορντ, τότε οι «λατσιάλι» θα εξασφαλίσουν από σήμερα το βράδυ το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Μπήκε και άλλαξε όλο το ματς ο Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος σκόραρε δις σε διάστημα τριών λεπτών και «καθάρισε» για τους Ιταλούς, με τους Σκωτσέζους να αποχαιρετούν από την πλευρά του την Ευρώπη και μαθηματικά, αφού δεν μπορούν πλέον να βγουν ούτε τρίτοι, έχοντας μόλις έναν βαθμό. Απών λόγω τιμωρίας (τρεις κάρτες) από την αποστολή ο Λουίς Πάλμα.

Η 5η αγωνιστική
Λάτσιο-Σέλτικ 2-0
(82’, 85’ Ιμόμπιλε)

Φέγενορντ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Η τελευταία αγωνιστική (13/12):
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λάτσιο (22:00)
Σέλτικ-Φέγενορντ (22:00)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:
Λάτσιο-Σέλτικ 2-0

Η Λάτσιο μπήκε στο ματς και πήρε τον έλεγχο, ψάχνοντας να βρει τις φάσεις που θα της έδιναν το γρήγορο προβάδισμα. Παρόλα αυτά, το αμυντικό στήσιμο της Σέλτικ είχε ως αποτέλεσμα οι τελικές να μην είναι και τόσο καλές για τους γηπεδούχους, με το πρώτο μέρος να βγαίνει όπως ξεκίνησε, χωρίς σκορ (0-0) αλλά η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν εμφανέστατο πως πατούσε καλύτερα.

Η Σέλτικ, πάντως, λίγο έλειψε να παγώσει το «Ολίμπικο» στο 49ο λεπτό, αλλά το διαγώνιο τελείωμα του Φουρουχάσι από πολύ καλή θέση μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι. Ο Φελίπε Άντερσον στο 61’, ενώ εννιά λεπτά μετά ο Κάρτερ-Βίκερς είδε την κεφαλιά του να απομακρύνεται από τον Προβεντέλ.

Η Λάτσιο ανέβασε τέμπο στη συνέχεια και η είσοδος του Τσίρο Ιμόμπιλε αποδείχτηκε καταλυτική για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των Ιταλών. Διότι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λάτσιο χτύπησε δις σε διάστημα τριών λεπτών, ανοίγοντας το σκορ στο 82’ και στο 85’ υπέγραψε το τρίποντο που ισοδυναμεί με… μισή πρόκριση. Δεδομένα, η ομάδα του Σάρι έστω και ως τρίτη θα συνεχίσει στο Europa League, αλλά πλέον έχει μεγάλες πιθανότητες και για την πρόκριση στους «16».

To Top