Έτοιμοι για την πρόκληση οι Νέοι: «Φτάσαμε εδώ αήττητοι, αυτό λέει πολλά»

Στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19 ρίχνεται αύριο η Εθνική Νέων, με πρώτη αντίπαλο την πανίσχυρη Ισπανία (17:30), στην πόλη Χααπσάλου της Εσθονίας. Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας επισήμανε ότι η ομάδα του -στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι «κίτρινοι» Κατίδης, Γιαννιώτας και Διούδης- έφτασε στα τελικά αήττητη…

Η ελληνική ομάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, αλλά αυτό δεν φοβίζει τους νεαρούς διεθνείς, ούτε φυσικά τον Κώστα Τσάνα, όπως τόνισε στην σημερινή επίσημη συνέντευξη Τύπου των προπονητών του Α’ ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυριανό παιχνίδι Ελλάδας – Ισπανίας (17:30) θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Eurosport μέσα από την συνδρομητική πλατφόρμα της Nova.

Οι δηλώσεις των προπονητών, στην συνέντευξη Τύπου:

Κώστας Τσάνας (Ελλάδα): «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας πριν από μία εβδομάδα στην Αθήνα. Όλα μέχρι τώρα κυλούν ομαλά για εμάς, καθώς δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Εσθονία, ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να συμμετέχουμε στην τελική φάση. Περάσαμε αήττητοι από τις δύο προκριματικές φάσεις της διοργάνωσης και νομίζω ότι αυτό λεει πολλά. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά αγωνίζονται στην Super League και έχουν αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες. Επίσης, πολλοί από τους ποδοσφαιριστές συμμετείχαν και πέρυσι στην τελική φάση στη Ρουμανία και γνωρίζουν καλά πως οι απαιτήσεις σε τέτοια μεγάλα τουρνουά είναι αυξημένες. Σίγουρα θα σεβαστούμε όλες τις αντίπαλες ομάδες, αλλά δε θα τις φοβηθούμε. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 το 2013 αποτελεί ισχυρό κίνητρο για εμάς, αλλά πάνω απ’ όλα θέλουμε να προκριθούμε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης».

Γιούλεν Λοπετέγκι (Ισπανία): «Προετοιμαζόμαστε εδώ και δέκα ημέρες για αυτήν την τελική φάση. Γνωρίζουμε πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Εμείς από τη μεριά μας, προσπαθούμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι και αυτήν τη στιγμή είμαστε 100% έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε την πρόκριση στα ημιτελικά και παράλληλα το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20. Φυσικά, είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κατάκτηση του τροπαίου του Εuro 2012 από την εθνική ομάδα ανδρών. Πρόκειται για μια επιτυχία που μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για την παρουσία μας σε αυτήν την τελική φάση».

Άρνο Πάιπερς (Εσθονία): «Καταρχήν θέλω να δηλώσω πως χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διοργανώνει ένα τόσο σημαντικό ποδοσφαιρικό τουρνουά. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Νέων της Εσθονίας συμμετέχει σε μια τελική φάση. Σίγουρα είναι μια πρόκληση για εμάς και έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά γι’ αυτό. Από τη μεριά μου, τονίζω στους παίκτες μου πως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνονται. Είμαστε εδώ για να συλλέξουμε εμπειρίες και να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο απέναντι σε δυνατές ομάδες. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα».

Έντγκαρ Μπόρχες (Πορτογαλία): «Η προετοιμασία της ομάδες εδώ και δέκα ημέρες έχει πάει αρκετά καλά. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών μου. Και για εμάς, αρχικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 στην Τουρκία. Πέρα απ’ αυτό, θα δώσουμε τη μάχη μας για να βρεθούμε στα ημιτελικά. Διαθέτουμε μια δυνατή ομάδα, αλλά όταν μιλάμε για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όλα είναι ανοιχτά. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε ματς σαν τελικό, γιατί είμαι σίγουρος πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

To Top