Έτοιμος και για το Νο.1 ο Φέντερερ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει πιθανότητες να επιστρέψει στις 5 Μαρτίου στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ακόμα και αν δεν αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά μέχρι τότε!

Ο θριαμβευτής της Μελβούρνης απέχει πλέον μόνο 155 βαθμούς από τον Ράφα Ναδάλ, που βρίσκεται στην κορυφή και υπερασπίζεται 300 βαθμούς στο Ακαπούλκο στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Αν ο Φέντερερ παίξει στο Ντουμπάι την ίδια περίοδο και πάρει τον τίτλο, τότε θα επανέλθει στο Νο.1 για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2012 και θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα!

Αν δεν αγωνιστεί στα Εμιράτα (υπερασπίζεται μόνο 45 βαθμούς) ή δεν κάνει επιτυχημένη πορεία στη διοργάνωση, τότε θα περιμένει… γκέλα του Ναδάλ, που θα θέλει πρόκριση στα ημιτελικά στο Μεξικό για να διατηρήσει τη θέση του.

Σημειώστε ότι ο Ράφα τραυματίστηκε στη Μελβούρνη και μπορεί να προανήγγειλε επιστροφή σε τρεις εβδομάδες, όμως κανείς δεν ξέρει αν όντως θα έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο πόδι ή αν θα είναι ο… γνωστός Ναδάλ στη μεξικανική πόλη.

Από την άλλη, ο Φεντ έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία να γράψει ξανά ιστορία, ωστόσο αν αισθάνεται ότι χρειάζεται ξεκούραση δεν πρόκειται να ρισκάρει την υγεία του για μια… πρόσκαιρη χαρά. Υπάρχει, άλλωστε, πιθανότητα να έχει και νέες ευκαιρίες τη φετινή σεζόν.

Ο Φέντερερ υπερασπίζεται τους τίτλους τον Μάρτιο σε Indian Wells και Μαϊάμι, οπότε ενδέχεται να έχει απώλεια βαθμών, αλλά αν αποφασίσει να παίξει φέτος στο χώμα, θα έχει μόνο κέρδος, αφού πέρυσι δεν έπαιξε σε κανένα τουρνουά!

Ο θρυλικός Ελβετός, πέρα από τα άλλα αναρίθμητα ρεκόρ του, έχει περάσει 302 εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, περισσότερες από κάθε άλλο τενίστα στην ιστορία. Οι 237 από αυτές, μάλιστα, ήταν συνεχόμενες!

Κατά τα άλλα, στο Νο.3 του κόσμου ανέβηκε ο Μάριν Τσίλιτς, φιναλίστ της Μελβούρνης, σημειώνοντας career high, και με την κατάσταση που επικρατεί στο ανδρικό tour μπορεί να εδραιωθεί (τουλάχιστον) στο Top 5! Ο Τσιτσιπάς, τέλος, έχασε μία θέση και βρίσκεται στο Νο.81.

To Top