Έτοιμος ο Βεργίνης για νέο ρόλο… Το έκανε πέρσι με τον Τζέιμς, θα το κάνει φέτος με τον Πάσαλιτς!

Ο Δημήτρης Βεργίνης θα κληθεί και λόγω θέσης και λόγω ικανοτήτων να καλύψει το κενό του Μοχάμεντ Πάσαλιτς, κυρίως ως προς την επιθετική λειτουργία του Άρη. Είναι κάτι… γνώριμο στον Έλληνα γκαρντ. Το έκανε και πέρσι, όταν έφυγε ο Ντομινίκ Τζέιμς και λόγω του απαγορευτικού μεταγραφών, δεν μπορούσε η ομάδα να αποκτήσει άλλον ξένο. Ανταποκρίθηκε επαρκέστατα στο νέο του ρόλο και αυτό θέλει να κάνει και τώρα.

Την περσινή περίοδο ο Δημήτρης Βεργίνης στα πρώτα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε μόλις 61 πόντους, ήτοι 4,3 πόντους μέσο όρο και περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, γιατί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εμπιστευόταν περισσότερο τον Ντομινίκ Τζέιμς. Όταν ο Αμερικανός έφυγε, ο Βεργίνης κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του Αμερικανού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ως το τέλος του πρωταθλήματος, 12 στην κανονική διάρκεια και 2 στα πλέι οφ, είχε σκοράρει 143 πόντους, δηλαδή 12 πόντους κατά μέσο όρο, σχεδόν τριπλάσια επίδοση σε σύγκριση με το πρώτο μισό της χρονιάς.

Τώρα καλείται να καλύψει το κενό του Πάσαλιτς, που είναι πρώτος σκόρερ και πασέρ του Άρη. Ο Βόσνιος θα απουσιάσει έναν μήνα από την αγωνιστική δράση, διάστημα στο οποίο ο Άρης δίνει δύσκολα παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ εκτός, τον Ολυμπιακό εντός και τον Ίκαρο Καλλιθέας εκτός. Εφόσον ο Βεργίνης, πιάσει απόδοση σαν την περσινή στο δεύτερο μισό, τότε οι κίτρινοι θα έχουν καλύψει και με το παραπάνω το κενό του Πάσαλιτς.



To Top