Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις του Βραζιλιάνου για το πώς θα αγωνίζεται ο Άρης…

Το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Δόξα και το χθεσινό φιλικό με την Νέων,ήταν ότι χρειαζόταν αυτή τη στιγμή ο Πάουλο Κάμπος, ώστε να σχηματίσει μία πρώτη εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση και το ρόστερ του Άρη.

Σε συνεργασία και με τους Μπουγιουκλή-Σίτσα ο Βραζιλιάνος αρχίζει σιγά-σιγά να γνωρίζει το ρόστερ που θα διαχειριστεί αλλά και τις δυνατότητες του. Στο χθεσινό μάλιστα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, όσων δεν αγωνίστηκαν την Κυριακή, εξήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, μένοντας ικανοποιημένος από την παρουσία μερικών.

Λάτρης του 4-4-2 ο Βραζιλιάνος δεν σκοπεύει να κινηθεί σε διαφορετικά και άγνωστα μονοπάτια. Με κάποιες διορθώσεις πάνω στην αντίληψη του συστήματος από τους παίκτες, φιλοδοξεί ότι σύντομα θα του αποφέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Οι σκέψεις του 57χρονου τεχνικού στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία της επίθεσης. Εκεί δηλαδή που ο Άρης δεν δείχνει μέχρι τώρα την απαιτούμενη σταθερότητα. Αυτό που εντόπισε από το παιχνίδι με την Δόξα και το οποίο θέλει πρωταρχικά να αλλάξει είναι η μονόπλευρη ανάπτυξη.

Από την πλευρά του Πόι ξεκινούν σχεδόν όλες οι επιθέσεις του Άρη με αποτέλεσμα ο Αργεντίνος να κλείνεται σωστά από τις αντίπαλες άμυνες και να μην βρίσκει τους χώρους που θέλει.

Σημαντικό και ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη τους παιχνιδιού της ομάδας του θα παίξουν και τα μπακ. Όποτε επιτίθεται η ομάδα από τα άκρα το αντίστοιχο -και μόνο- μπακ θα προωθείται.

Οι ρόλοι στο δίδυμο των χαφ θα είναι από την αρχή διακριτοί. Μόνο ο ένας θα προωθείται με τον άλλον να μένει πίσω και να καλύπτει το κενό, σε περίπτωση κόντρας επίθεσης της άλλης ομάδας.

Όσον αφορά τη επίθεση, στην κορυφή θα αγωνίζεται πάντα με δύο ποδοσφαιριστές, ενώ θα γίνονται συχνές αλλαγές στις θέσεις από τους δύο ακραίους. Κι αυτό γιατί σκοπεύει σε μία πολυπρόσωπη επίθεση ικανή να μπερδέψει τον αντίπαλο, όταν αυτός θα αμύνεται μαζικά.

To Top