ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έτσι και καλύτερα θέλει ο Άρης τους Αμερικανούς του

Αυτό που δήλωσε χθες ο Βασίλης Ξανθόπουλος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη που πέτυχε ο Άρης επί της Μπάνβιτ, για το ότι βγήκαν μπροστά πολλοί παίκτες, κυρίως εντοπίζεται στην θετική παρουσία και των τεσσάρων Αμερικανών των κίτρινων.

Η νίκη επί της Μπάνβιτ με 84-78 προήλθε καταρχήν γιατί ο Άρης παρουσίασε ομαδικότητα στην επιθετική λειτουργία του. Εκτός του Βλάντο Γιάνκοβιτς και οι τέσσερις Αμερικανοί του Άρη ήταν “παρόντες”, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Ήταν η πρώτη φορά σε παιχνίδι του Άρη φέτος που και οι τέσσερις Αμερικανοί του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και δεν είναι μόνο η παραγωγικότητά τους, αλλά ότι έκαναν πολλά πράγματα σωστά, ήταν μέσα στο παιχνίδι.

– Ο Ντέβιν Μαρμπλ είχε 13 πόντους με 2/4 βολές, 4/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και κανένα λάθος σε 29:34, ενώ έβγαλε και πολλές καλές άμυνες και με τον Όρελικ και με τον Μούριτς.

– Ο Μάικλ Τζένκινς πέτυχε 11 πόντους με 1/1 βολή, 2/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, οι περισσότεροι ήταν πόντοι σε σημεία που “κόλλησε” ο Άρης, ενώ είχε επίσης 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος σε 21 λεπτά.

– Ο Γουίλ Κάμινγκς ήταν… άφαντος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά την πιο κρίσιμη στιγμή τα έκανε όλα σωστά. Από το 60-67 των Τούρκων πέτυχε 14 πόντους, έπαιξε άμυνα, έδωσε ασίστ, έκανε κλέψιμο και ηγήθηκε της αντεπίθεσης του Άρη. Τελείωσε με 16 πόντους (7/10β., 3/8δπ., 1/1τρ.), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 17:31.

– Ο Έρικ Μπάκνερ ήταν αποτελεσματικός εκεί που είναι καλός, στο παιχνίδι στη στεφάνη. Πέτυχε δύο κρίσιμα καλάθια, το 73-71 και το 81-78, ήταν πιο ενεργός από κάθε άλλη φορά, παρότι ξεκίνησε πολύ άσχημα και έδειξε ότι και αυτός μπορεί να προσφέρει. Είχε 10 πόντους με 5/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 κόψιμο σε 16:41.

To Top