ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Έτσι κατέληξε ο Χαριστέας στον Ένινγκ, οι λόγοι της απόφασης…

Το Σάββατο έρχεται ο Μίκαελ Ένινγκ στην Θεσσαλονίκη για να επισημοποιήσει την συνεργασία του με τον Άρη και όπως ήταν απολύτως λογικό ρωτήθηκε για τους λόγους που κατέληξε στον 54χρονο τεχνικό.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ηταν ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο την Κυριακή το μεσημέρι μετά τον Βόλο. Ήμουν παίκτης του στην Νυρεμβέργη, γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας του. Ήθελα να μάθω πρώτα τους παίκτες της ομάδας, αγωνιστικά και σαν προσωπικότητες, για να κρίνω αν ο κάθε Μίκαελ θα ήταν ιδανικός. Με τον καιρό γινόμουν όλο και πιο σίγουρος για το ότι θα ταίριαζε στην ομάδα.

Επειδή πολλοί από εσάς δεν τον ξέρετε. Δεν είναι ένα όνομα που κάνει “μπαμ”, αλλά έχει την γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα, οργάνωσε τις ακαδημίες της Εθνικής Γερμανίας, έδινε τα διπλώματα στους προπονητές. Έχει συνεργαστεί με τον καλύτερο προπονητή που είχα στην καριέρα μου, τον Πίτερ Χέρμαν. Από τον οποίο πήρε πολλά θετικά πράγματα και ένας λόγος που εξελίχθηκε ήταν και ο Πίτερ.

Ενας προπονητής που δούλεψε σε κορυφαίο επίπεδο για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα. Από την αρχή όταν μπήκε το θέμα του προπονητή, με τα 3/4 του ρόστερ να είναι ξένοι παίκτες, θέλαμε έναν ξένο από την αρχή για λόγους επικοινωνίας, όχι γιατί δεν πιστεύω στους Έλληνες. Κάθε άλλο. Αλλά όταν έχεις 20 ξένους, ίσως ο ξένος να τους καταλαβαίνει καλύτερα. Ξέρει ο Μίκαελ τέσσερις γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα Ισπανικά. Είναι σημαντικά όλα για την επικοινωνία που θα έχει με τους παίκτες”.

To Top