Έτσι ξοδεύει ο Μάικλ Τζόρνταν τα εκατομμύριά του

Ως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του NBA ο Μάικλ Τζόρνταν έβγαλε λιγότερα από 100 εκατ. δολάρια στο σύνολο της καριέρας του. Για την ακρίβεια, οι αποδοχές του από το NBA στο σύνολο της καριέρας του ήταν 93,8 εκατ. δολάρια και τα 63,3 εκατ. από αυτά προήλθαν από τις δύο τελευταίες του σεζόν με τους Σικάγο Μπουλς.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Δεκαπέντε χρόνια από τότε που κρέμασε τα παπούτσια του, όμως, έχει χτίσει μια περιουσία 1,65 δισ. δολαρίων και κάθε χρόνο βγάζει περισσότερα χρήματα από τον ΛεΜπρον Τζέιμς, τον Στεφ Κάρι, τον Κέβιν Ντουράντ και οποιονδήποτε άλλο εν ενεργεία παίκτη του NBA. Μόνο τα δικαιώματα που εισπράττει από τη Nike κάθε χρόνο είναι 100 εκατ. δολάρια. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς βγάζει λιγότερα από 90 εκατ. το χρόνο από την ομάδα και όλα τα εξωαγωνιστικά του συμβόλαια μαζί.

Η περιουσία του Τζόρνταν εκτοξεύθηκε μαζί με τη σειρά Jordan της Nike και τη αξία της ομάδας που έχει αγοράσει, των Σάρλοτ Χόρνετς. Πλήρωσε 275 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει τους Χόρνετς το 2010 και σήμερα η αξία τους ξεπερνά το 1 δισ., με εκείνον να κατέχει το 90% της ομάδας. Έχει επίσης ένα μικρό μερίδιο στην ομάδα μπέιζμπολ Μαϊάμι Μάρλινς. Επιπλέον εισοδήματα προέρχονται από τις συμφωνίες με τη Hanes, την Gatorade και την Upper Deck.

Όλα αυτά τα χρήματα του επιτρέπουν να κάνει μια απίθανη ζωή, σύμφωνα με το Business Insider. Έχει αγοράσει ιδιωτικό τζετ (φωτογραφία κάτω), η ταυτότητα του οποίου περιέχει τον αριθμό της φανέλας (23) και των τίτλων του (6). Ενώ νοικιάζει ένα από τα πιο πολυτελή γιοτ στον κόσμο, το Mr. Terrible των 46 μέτρων. Λατρεύει τα ακριβά πούρα και έχει δηλώσει στο περιοδικό Cigar Aficionado ότι καπνίζει έξι την ημέρα.

Για να χτίσει το σπίτι των ονείρων του στη Φλόριντα ξόδεψε 12,8 εκατ. δολάρια. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει δική του πίστα γκολφ στο Χομπ Σάουντ της Φλόριντα που θα λέγεται Grove XXIII (πάλι το 23) και θα λειτουργεί από το 2019. Το σπίτι του στη Σάρλοτ, με φοβερή θέα στη λίμνη, αξίζει 2,8 εκατ. δολάρια, ενώ εδώ και έξι χρόνια προσπαθεί να πουλήσει τη βίλα του στο Σικάγο. Ξεκίνησε από τα 29 εκατ. και τώρα έχει πέσει στα 14,9 εκατ. Οι φόροι που έχει πληρώσει για το σπίτι μέσα σε αυτό το διάστημα ξεπερνούν τα 680.000 δολάρια.

Ο Τζόρνταν έχει κερδίσει εκατομμύρια σέρνοντας στα δικαστήρια εταιρείες που έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα, το πρόσωπο ή τη σιλουέτα του χωρίς άδεια. Τα έχει δωρίσει όλα σε 23 ιδρύματα για παιδιά. Το συνολικό ποσό είναι άγνωστο, αλλά από μία και μόνη υπόθεση γνωρίζουμε ότι έχει κερδίσει 8,9 εκατ. δολάρια.

Τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του (μαζί του στην παρακάτω φωτογραφία) ασχολούνται με αθλητικά παπούτσια. Ο Τζέφρεϊ Μάικλ και η Τζάζμιν δουλεύουν στη σειρά Jordan της Nike, ενώ ο Μάρκους άνοιξε δικό του πολυτελές κατάστημα παπουτσιών στο Disney World της Φλόριντα, το Trophy Room.

Έχει δηλώσει ότι θέλει όσο τίποτε άλλο ένα έβδομο δαχτυλίδι πρωταθλητή, αυτή τη φορά ως ιδιοκτήτης των Χόρνετς. Ενώ το παράδειγμά του φαίνεται πως εμπνέει και άλλους αθλητές. Ο Κέβιν Γκαρνέτ έχει δηλώσει ότι σκέφτεται να ακολουθήσει τα βήματα του Τζόρνταν και να αγοράσει τους Τίμπεργουλβς, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον παίκτες όπως ο ΛεΜπρον και ο Κάρι να έχουν δικές τους ομάδες.

Πηγή: insider.gr

To Top