Έτσι χτύπησε ο Σουμάχερ (video)

Την ώρα που ο Μίχαελ Σουμάχερ δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, στο φως της δημοσιότητας έρχονται λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το ατύχημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Σαμπίν Κεμ, που είναι εκπρόσωπος Τύπου του Σουμάχερ, ο άτυχος Γερμανός αυτή τη στιγμή παλεύει να μείνει στη ζωή, έχοντας χτυπήσει σε δύο βράχους! Ο πρώτος, κρυμμένος σε βαθύ στρώμα χιονιού, τον «πέταξε» στον αέρα και προσγειώθηκε με το κεφάλι στον δεύτερο!

Οι αποκαλύψεις της είναι συγκλονιστικές: «Εχοντας μιλήσει με αρκετά άτομα που ήταν μαζί με τον Μίχαελ σε αυτό το ταξίδι αλλά και τη συγκεκριμένη στιγμή, νομίζω ότι ο Μίχαελ και η παρέα του έκαναν σκι στις πλαγιές, σε κανονικές πίστες. Ανάμεσα στην κόκκινη και την μπλε πλαγιά, υπήρχε μια ενδιάμεση περιοχή με πολύ χιόνι, στην οποία και πήγε», είπε αρχικά.

 Και πρόσθεσε: «Με βάση όσα μου είπαν οι άνθρωποι που ήταν μαζί του, δεν κινούνταν με υψηλή ταχύτητα, καθώς φαίνεται ότι μόλις είχε βοηθήσει ένα φίλο του που είχε πέσει στην πίστα. Ετσι, άρχισε να κάνει σκι και πάλι, πήγε σε αυτή την περιοχή με το πολύ χιόνι και προφανώς, από ό,τι εκτιμούμε, χτύπησε ένα βράχο που δεν είχε δει σε μια προσπάθειά του να στρίψει και εκτινάχθηκε στον αέρα και προφανώς έπεσε στο χιόνι με το κεφάλι, χτυπώντας σε έναν άλλο βράχο! Πρόκειται για μια εξαιρετικά κακή και άσχημη συγκυρία και όχι στο ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Μίλησα με πολλά άτομα, ακόμα και με δασκάλους του σκι και μου είπαν ότι αυτό μπορεί να συμβεί και σε κάποιον που κινείται με 10 χλμ/ώρα. Ηταν απλά πολύ πολύ άτυχος».Ο Μίχαελ Σουμάχερ, με τη συγκατάθεση της οικογένειάς του, υπεβλήθη αργά το βράδυ της Δευτέρας (30/12) σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι προκειμένου στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Γρκενόμπλ, προκειμένου να μειωθεί η ενδοκρανιακή πίεση.

Και όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης (31/12): «Υπάρχουν σημάδια μικρής βελτίωσης. Οι τελευταίες εξετάσεις που του κάναμε (σ.σ. χθες το βράδυ) έδειξαν ότι είναι εφικτό να υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση, κάτι που έγινε μετά και τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του. Μας ξάφνιασαν ευχάριστα οι εξετάσεις. Η επέμβαση κράτησε δύο ώρες. Κερδίσαμε χρόνο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που κάναμε μετά την επέμβαση έδειξαν τη βελτίωση. Ωστόσο παραμένει η ζωή του σε κίνδυνο».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top