ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Έφεση κατά της απόφασης ζητά η οικογένεια του Άλκη

Αίτηση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του ΜΟΔ υπέβαλαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Άλκη.
Αυτό έγινε μια εβδομάδα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία καταδικάστηκαν οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Το αίτημα αφορά δύο σκέλη της δικαστικής απόφασης: Το 1ο έχει να κάνει με το είδος του δόλου, καθώς κρίνεται από την πλευρά των θυμάτων ότι είναι άμεσος ο δόλος, σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέως, δηλαδή ότι οι δράστες επιδίωκαν να σκοτώσουν και όχι ενδεχόμενος δόλος που δέχτηκε το δικαστήριο.

Το 2ο σκέλος σχετίζεται με μορφή της συμμετοχής για αυτούς που κρίθηκαν ως απλοί συνεργοί, καθώς η οικογένεια θεωρεί ότι ήταν είτε συναυτουργοί, είτε στη χειρότερη περίπτωση άμεσοι συνεργοί, οπότε έπρεπε να τιμωρηθούν κι αυτοί με την ίδια ποινή με τους φυσικούς αυτουργούς.

Συγκεκριμένα στρέφεται κατά των τριών οδηγών των αυτοκινήτων, δηλαδή του 1ου, του 5ου και 12ου.

«Με εντολή της οικογένειας Καμπανού θα προβούμε σε αίτηση έφεσης προς τον εισαγγελέα εφετών αναφορικά με την απόφαση του ΜΟΔ και ειδικότερα σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό του δόλου, τον οποίο το δικαστήριο έκρινε ενδεχόμενο ανθρωποκτόνο. Και το μερίδιο της συμμετοχής των πέντε κατηγορουμένων, οι οποίοι κρίθηκαν ως συνεργοί» δήλωσε ο εκ των δικηγόρων της οικογένειας, Γιάννης Πουλτσίδης.

To Top