ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φάκελος Νέο Ρύσιο: Σήμερα στο Ειρηνοδικείο, βασικό ζητούμενο η γρήγορη απόφαση

Ο Άρης «καίγεται» για την εκκαθάριση, θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα, την στιγμή που ο κόσμος του γίνεται μάρτυρας και πάλι ενός νέου δικαστικού… θρίλερ ανάμεσα στον σύλλογο και τον Λάμπρο Σκόρδα.

Συγκεκριμένα, για σήμερα το πρωί έχει οριστεί να εκδικαστεί από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση του υπ’ αριθμόν 1, περιουσιακού στοιχείου της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Άρης, του αθλητικού κέντρου στο Νέο Ρύσιο. Ο πρώην πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας με αίτησή του έχει ζητήσει να οριστεί ως τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού το ποσό των 3.500.000 ευρώ, ενώ ο επίσημος Άρης έχει κάνει «παρέμβαση» ζητώντας να ξεκινήσει από τις 300.000 ευρώ, προκειμένου να «τρέξει» πιο γρήγορα η εκκαθάριση και με την έναρξη της νέας περιόδου να είναι όλα έτοιμα για την δημιουργία της νέας ΠΑΕ.

Μετά από μπαράζ αναβολών, τελικώς σήμερα αναμένεται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να εκδικαστεί η υπόθεση (μετά από μία εβδομάδα αναβολής), καθώς τόσο ο Άρης Μαστρογιάννης, νομικός εκπρόσωπος του Θόδωρου Καρυπίδη και ο συνήγορος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Λάμπρου Σκόρδα, Κώστας Παπαδόπουλος, έχουν εξασφαλίσει άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους, όπου εναπόκεινται προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Από κει και πέρα, ένα σημαντικό ζητούμενο είναι η έκδοση της απόφασης του Ειρηνοδικείου και το χρονικό σημείο που θα κοινοποιηθεί. Οι εκτιμήσεις σε ανάλογες περιπτώσεις αναφέρουν ότι εκδίδεται μετά από 30-40 μέρες. Αν η υπόθεση εκδικαζόταν νωρίτερα (όπως για παράδειγμα την 1η Δεκεμβρίου, πριν ξεκινήσουν οι αποχές των δικηγόρων), τότε ο ένας μήνας θα θεωρείτο ικανοποιητικός, γιατί θα υπήρχε το χρονικό περιθώριο για να «τρέξει» η εκκαθάριση.

Ο Άρης επιθυμεί να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό η απόφαση και εκτός απροόπτου αναμένεται να ζητήσει να γίνει αυτό τουλάχιστον μέσα στο πρώτο 20ημερο του Μαρτίου, επικαλούμενος την έλλειψη άλλων δικαστικών υποθέσεων, λόγω της αποχής.

 

To Top