Έφτασε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Τερίμ

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Φατίχ Τερίμ, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, καθώς η πτήση που τον μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο, ο Τούρκος τεχνικός παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν.

Αποκαλύπτοντας αφενός ότι το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό θα έχει διάρκεια ενάμιση χρόνου, αλλά και επισημαίνοντας πως το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου τον έπεισε για να δεχτεί την δουλειά…

Με τον Τερίμ να ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι ο στόχος του δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε ομάδα που συνεργάζεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τούρκος προπονητής:

Αρχικά είπε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο δεν διήρκησε πάρα πολύ, γιατί η ενεργεια που είχαμε ήταν πολύ δυνατή και δεν χρειάστηκε επομένως. Ο πρόεδρος ήξερε τι ήθελε και με τον πλάνο που μου είπε δεν χρειάστηκε να σκεφτώ κι αποφάσισα κατευθείαν να δεχτώ την πρόταση”.

Για το τι ξέρει για τον Παναθηναϊκό: “Φυσικά κι ακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και ξέρω τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ. Γνωρίζω όλες τις ομάδες, αλλά δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο, οπότε το συντομότερο δυνατό θέλω να δω την ομάδα για να δω τι ελλείψεις έχουμε και να δουλέψω πάνω σε αυτό”.

Για το αν μπορεί να υποσχεθεί κάτι και ποιος είναι ο στόχος: “Από ό,τι ξέρω ο Παναθηναϊκός έχει χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα. Εγώ όπου κι αν πηγαίνω, πηγαίνω για να κερδίσω και εγώ τις υπογραφές μου δεν τις βάζω μόνο στο χαρτί, είναι από την καρδιά μου. Πιστεύω θα έχω αυτή τη συμπεριφορά και στο πρωτάθλημα. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ 4 ομάδων, Οι αντίπαλοί μας είναι και ποιοτικοί και δυνατοί, τους σέβομαι. Ως Παναθηναϊκός μάς λείπει το πρωτάθλημα, μας λείπει η Ευρώπη, οπότε οι στόχοι είναι πολύ ανοιχτοί. Έτσι κι αλλιώς, είχαμε μία συζήτηση με τον πρόεδρο πάνω σ’ αυτό.

Αρχικά, με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει για έξι μήνες, αλλά καταλήξαμε στον 1,5 χρόνο γιατί έχουμε έναν στόχο και θέλουμε να τον πετύχουμε. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους και φέτος θέλω να παλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται με την ομάδα. Έχω δει κάποιους παίκτες που είναι πολύ ποιοτικοί. Από τον καθένα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο”.

 

To Top