ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έφτασε στην Θεσσαλονίκη ο Γκόρντον: “Είμαι πεινασμένος, μου έλειψε το μπάσκετ! Θα δώσω την καρδιά και την ψυχή μου!” (video)

Ο Τζαμόν Γκόρντον πάτησε Θεσσαλονίκη! Πριν από λίγη ώρα ολοκλήρωσε το ταξίδι του από το Τζάκσονβιλ μέσω Κωνσταντινούπολης και αφίχθη στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” για λογαριασμό του Άρη.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε: “Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον Άρη, όταν ήμουν με το Μαρούσι, όταν μας κέρδισε με τρίποντο ένας Έλληνας παίκτης (Χατζηβρέττας). Μου άρεσε το γήπεδο, οι φίλαθλοι, γιατί έδιναν ενθουσιασμό στην ομάδα. Ξέρω ότι η ομάδα έχει μεγάλη παράδοση και περηφάνια, γνωρίζω αρκετούς παίκτες, ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο προπονητής. Έχω μείνει ένα διάστημα εκτός, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, που μου άλλαξε την ζωή. Έχω φίλους εδώ, ο ατζέντης μου είναι Έλληνας, είμαι χαρούμενος”.

Ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος για να μπει στην δράση μετά από πολύμηνη απουσία και απάντησε: “Δεν έχω άλλη επιλογή από το να είμαι έτοιμος. Ήμουν εκτός, αλλά έκανα προπονήσεις. Είναι διαφορετικά βέβαια η προπόνηση από το να παίζεις, αλλά είμαι πεινασμένος, μου λείπει το μπάσκετ. Δεν είναι το καλύτερο παιχνίδι να ξεκινάς, αλλά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Με πίστεψε ο προπονητής, πιστεύω στον εαυτό μου και θα κάνω ότι μπορώ. Δεν γίνεται να είμαι Σούπερμαν, αλλά θα δώσω την καρδιά και την ψυχή μου!”.

Για το τι έχει μάθει για τον Άρη και αν μίλησε με παίκτες από την ομάδα είπε: “Από όλους άκουσα ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα και ότι έχασαν κάποια κομμάτια της ομάδας. Και εγώ και ο Γουίλ είμαστε από το Τζάκσονβιλ, έπαιξα με τον Μάικλ (Τζένκινς) κάποιους μήνες στη Γερμανία, έπαιξα με τον Ντραγκίσεβιτς στην Εφές. Είναι εύκολο για μένα να προσαρμοστώ, είδα ήδη κάποια παιχνίδια της ομάδας για να καταλάβω πως παίζει. Δεν πρόκειται να βάζω 30 πόντους, αλλά να κάνω την ομάδα καλύτερη. Χρειάζονται παίκτη με ηγετικές ικανότητες, με προσωπικότητα και μπορώ να το προσφέρω. Στην Ελλάδα έμαθα πώς να παίζω μπάσκετ και αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να επιστρέψω μετά τον τραυματισμό μου”.

Ρωτήθηκε για το τι είπε με τον Δημήτρη Πρίφτη και απάντησε: “Μου είπε να είμαι ηγέτης, να φέρω την εμπειρία μου, να παίξω άμυνα, να παίξω όπως έπαιζα στην Ελλάδα και με αγάπησαν γι’ αυτό… Ο τρόπος που παίζω είναι αυτός που ταιριάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ακόμα κι αν δεν σκοράρω πολλούς πόντους. Έχει μια καλή θέση στο πρωτάθλημα, έχει τον τελικό κυπέλλου, που είναι σημαντικό για την ομάδα και την πόλη. Θα χρειαστώ μια βδομάδα για να βρω τη φόρμα μου, αλλά θα δώσω τα πάντα και το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ”.

Σε ερώτηση για το ότι έχει παράδοση να σηκώνει κύπελλα, έχοντας κερδίσει με τον Ολυμπιακό και τη Γαλατασαράι και απάντησε: “Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι πρόκληση. Είναι μεγάλη υπόθεση ο τελικός για την ομάδα, ξέρω ότι προσπαθεί ο Άρης να επανέλθει στην κορυφή. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το τρόπαιο”.

 

To Top