Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια των Roxette

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η Μαρί Φρέντρισκον, πασίγνωστη τραγουδίστρια των Roxette που μεσουράνησαν στα 80s και στα 90s.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, που έδειχνε αρχικά να κερδίζει, η Μαρί Φρέντρικσον, η διάσημη τραγουδίστρια των Roxette, έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα σε ηλικία 61 ετών.

Η Σουηδέζα ερμηνεύτρια μαζί με τον Περ Γκέσλε συνέθεσαν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών και έγιναν γνωστοί σε όλο τον πλανήτη.

To 2002 η Φρέντρικσον κατέρρευσε στο μπάνιο του σπιτιού της και μετά από ιατρικές εξετάσεις διαγνώστηκε με όγκο στο πίσω μέρος του κρανίου της. Έκανε επέμβαση και σειρά χημειοθεραπειών και επέστρεψε στο μουσικό στερέωμα το 2004, ακμαία και δυνατή και αφού είχε τιμηθεί ακόμα και από το βασιλιά της Σουηδίας.

Το θάνατό της, που προήλθε από μετάσταση του καρκίνου, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά. Η κηδεία της θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο όπως ήδη ανακοινώθηκε.

Η υπέροχη φωνή της Φρέντρικσον και τα έξυπνα τραγούδια των Roxette “έντυσαν” χιλιάδες παιδικά πάρτι κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 80 και του 90, όπως το Spending my time, το Listen to your heart, το The Look και τα άλλα πασίγνωστα κομμάτια της σουηδικής μπάντας.

Η Φρέντρισκον έπαιζε πιάνο και πλήκτρα, διέθετε εξαιρετική φωνή και μπήκε από μικρή στη μουσική βιομηχανία κάνοντας πολλές συνεργασίες. Η καριέρα της εκτοξεύτηκε με τους Roxette και ιδιαίτερα μετά το The Look που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1989 και καρφώθηκε στο Νο1 25 χωρών. Με το κομμάτι αυτό η σουηδική πάντα κατέκτησε την αμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά.

Λίγο αργότερα, το album Joyride, (ήταν το τρίτο τους) ξεπούλησε καθώς έφτασε στα 11 εκατομμύρια πωλήσεις!

To Top