Έφυγε από τη ζωή ο Άγις Κυνηγόπουλος

Ο Άγις Κυνηγόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ενώ υπήρξε ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος και ιστορικός παράγοντας για το ελληνικό μπάσκετ. Τον τελευταίο καιρό η υγεία του είχε επιδεινωθεί αρκετά εξαιτίας ενός πρόσφατου τροχαίου ατυχήματος και σήμερα, στις 13 Δεκεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Άγις Κυνηγόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη και ήταν μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που αγαπούσε πολύ το μπάσκετ.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ανέλαβε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, στον αθλητικό, κοινωνικό και πολιτικό χώρο και ήταν πάντα ένας άνθρωπος ενεργός και δραστήριος.

Διετέλεσε προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή, ήταν διεθνής διαιτητής κατά την περίοδο 1955-1960 και υπηρέτησε ως κομισάριος της FIBA από το 1988 έως το 1995 ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός για τη συμβολή του στο να πολιτογραφηθεί Έλληνας ο Νίκος Γκάλης, λύνοντας μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ήταν Αρχηγός των Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, ίδρυσε την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ήταν Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (1980-1985) αλλά και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε διακεκριμένος αθλητικός δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ήταν μέλος μέχρι και πρόσφατα στα διοικητικά συμβούλια σε αρκετά συλλογικά όργανα.

 

To Top