Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Θέμης Κατριός- Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΚΑΕ Άρης

Έφυγε από τη ζωή ο Θέμης Κατριός. Υπήρξε εμβληματικός καλαθοσφαιριστής του Άρη και σπουδαίος ψυχίατρος/ ψυχαναλυτής της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Θέμη Κατριού.

Ο Θέμης Κατριός τίμησε τη φανέλα του ΑΡΗ από το 1961 έως το 1972 και από το 1973 έως το 1975 και βοήθησε την ομάδα να πραγματοποιήσει πολύ καλές πορείες στο πρωτάθλημα. Εκτός από καλός παίκτης, ο εκλιπών ήταν ένας ιδιαίτερα σεβαστός επιστήμονας και διετέλεσε πρόεδρος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του Θέμη Κατριού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…

Ποιος ήταν ο Θέμης Κατριός

Είχε αγωνιστεί στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ στην ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης από το 1961 μέχρι το 1975. Ξεκίνησε την καριέρα του στο ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Άρη το καλοκαίρι του 1961 και αγωνίστηκε ως βασικός από την πρώτη του χρονιά.

Το 1962-6 έπαιξε στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, βοηθώντας τον Άρη να καταλάβει την πέμπτη θέση και να κερδίσει τη συμμετοχή του στο πρώτο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του πετυχαίνοντας 37 πόντους στην νίκη του Άρη επί του Ηρακλή με 80-76 και 24 πόντους στην ήττα των “κίτρινων” από τον Πανελλήνιο με 93-75.

Το 1963-64, ο Άρης κατέλαβε την πέμπτη θέση, με τον Κατριό να πετυχαίνει διψήφιο αριθμό πόντων σε 16 από τους 18 αγώνες.

Τις δύο επόμενες χρονιές, οι “κίτρινοι” αναδείχθηκαν δευτεραθλητές Ελλάδας, χάνοντας τον τίτλο του 1966 στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, όπου ηττήθηκαν εκτός έδρας από την ΑΕΚ.

Ακολούθησαν δύο σεζόν όπου η ομάδα του Ανέστη Πεταλίδη κατέκτησε την τρίτη θέση, όπως και δύο ακόμη που αναδείχθηκε τέταρτη. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας μέχρι το 1972, επανερχόμενος το 1973-74, όταν ο Άρης με προπονητή τον Φαίδωνα Ματθαίου αναδείχθηκε τριταθλητής Ελλάδας.

Στην τελευταία χρονιά του Κατριού με τους “κίτρινους”, ο Άρης παρέμεινε σε μέτρια πορεία, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Ο Κατριός εργάστηκε ως ψυχίατρος και ψυχαναλυτής και ήταν πρόεδρος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.

Η ανακοίνωση από τη “Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία” για τη μεγάλη απώλεια:

“Η Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία πενθεί την απώλεια του αγαπημένου δάσκαλου, αναλυτή, γεννήτορα και εμπνευστή της ΒΨΕ. Τον Θέμη Κατριό, σύμβολο του οράματος της Ψυχαναλυτικής δημιουργίας και σκέψης, που καθόρισε την πορεία όλων μας στο πεδίο με την επιμονή, μαχητικότητα, ένταση, που ξεσήκωνε, μαζί και με την τρυφερότητα, την στοχαστικότητα και τη σταθερότητα που προσέφερε στους γύρω του, ανοίγοντας δρόμους ζωής. Μεγάλη απώλεια, βαριά κληρονομιά και πολύτιμη αλησμόνητη περιουσία… Καλό ταξίδι, Θέμη! Για την ΒΨΕ η Πρόεδρος του ΔΣ Ιωάννα Ιεροδιακόνου-Μπένου”.

To Top