Έφυγε με… αποβολή, έρχεται ως τιμονιέρης του Άρη!

Πολλοί θα θυμούνται τον Μίχαλ Προμπίερζ για την αποβολή του στο Κλεάνθης Βικελίδης, στη ρεβάνς του Άρη με τη Γιαγκελόνια πέρσι το καλοκαίρι για τα προκριματικά του Γιουρόπα λιγκ… Ποιος θα περίμενε ότι ένα χρόνο μετά, ότι ο Πολωνός προπονητής θα αναλάμβανε το τιμόνι του Άρη σε μια κρίσιμη αγωνιστικά περίοδο! Παιχνίδια της μοίρας… Από την… αποβολή, τιμονιέρης του Άρη (!) και μάλιστα σε επικίνδυνα νερά.

Ποιος είναι όμως ο Πρόμπιερζ; Ο Πολωνός προπονητής, ο οποίος αντιμετώπισε δυο φορές πέρσι τον Άρη με την Γιαγκελόνια για τα προκριματικά του Γιουρόπα λιγκ (νίκη των κίτρινων με 2-1 στην Πολωνία, ισοπαλία 2-2 στην Θεσσαλονίκη) ήταν μέχρι σήμερα προπονητής LKS Λοντζ, της δεύτερης ομάδας της πόλης, η οποία βρίσκεται στη σκιά της Βίντζεβ Λοντζ.

Γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1972 στο Μπίτομ και εκτός από την LKS Λοντζ και την Γιαγκελόνια έχει καθίσει στον πάγκο των Πολόνια Μπίτομ και Βίτζεβ Λοτζ.
Έπειτα από τρία χρόνια παραμονής στο Μπιάλιστοκ και στην Γιαγκελόνια έλυσε τη συνεργασία του με την πολωνική ομάδα. Ο 39χρονος αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς το 2010 και σε 114 αγώνες στον πάγκο της Γιαγκελόνια είχε 46 νίκες – 31 ισοπαλίες – 37 ήττες. Η μεγαλύτερη διάκριση είναι η κατάκτηση του κυπέλλου το 2010 και του Σούπερ Καπ.

Σε ότι αφορά την συνεργασία του με την LKS Λοντζ, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πολωνική ομάδα είχε πολύ άσχημο ξεκίνημα με 4 ήττες και 1 ισοπαλία με γκoλ 1-14 εις βάρος της! Ο 39χρονος Πολωνός ανέλαβε την ομάδα στις 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την 6η αγωνιστική και όχι από την αρχή του πρωταθλήματος και από τότε η Λοντζ έχει 4 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία, ρεκόρ γκολ 9-6 αλλάζοντας όλη την εικόνα…

Θεωρείται λάτρης της πειθαρχίας και του γερμανικού μοντέλου και δεν έχει κρύψει ότι το μεγάλο του όνειρο είναι κάποια στιγμή να δουλέψει σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Οι φίλαθλοι, αλλά και οι δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη τον θυμούνται για τις αντιδράσεις του και την αποβολή του στον αγώνα του Κλεάνθης Βικελίδης,  όταν ο Αλεξάντρου Ντικονού (διαιτητής της συνάντησης) έδωσε πέναλτι υπέρ του Άρη σε ανατροπή του Τσέζαρεκ και ισοφάρισαν οι κίτρινοι σε 2-2. Ο -τότε- προπονητής της πολωνικής ομάδας άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα στο διαιτητή.

Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πολωνός προπονητής έχει αντιδράσεις… εκρηκτικές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Πολωνία ο 39χρονος τεχνικός ουκ ολίγες φορές έχει δυσανασχετήσει με αποφάσεις που έχουν παρθεί, δείχνοντας πως ζει έντονα κάθε παιχνίδι, αλλά «αγωνίζεται» και ο ίδιος. Είναι εκρηκτικός κοούτσαρισμα…

Στην Πολωνία θεωρείται από τους ξεχωριστούς σε ικανότητα προπονητές, χαίρει εκτίμησης για το έργο του και οι μετοχές του ανεβαίνουν καθημερινά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως μέσος από το 1983 έως το 2005 παίζοντας μεταξύ άλλων στις ομάδες σε Πολωνία και Γερμανία: Ρουχ Χορζόφ, Ουέρντιγκεν, Βατενσάιντ, Γκόρνικ Ζάμπζε, Πογκόν, Βίντζεβ Λοντζ.

To Top