«Έφυγε» ο θρύλος της Σουηδίας Άγκνε Σίμονσον

Ο Αγκνε Σίμονσον, μια από τις θρυλικές μορφές  του σουηδικού ποδοσφαίρου και προπονητής του Ηρακλή από τον Ιανουάριο του 1988 μέχρι και το τέλος της σεζόν 1989-1990 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Σίμονσον υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σουηδικού ποδοσφαίρου, γεννήθηκε στο Γκέτεμποργκ στις 19 Οκτωβρίου 1935 και αγωνιζόταν ως επιθετικός. Φόρεσε τη φανέλα της Ρεαλ Μαδρίτης όπου συνυπήρξε με τον Ντι Στέφανο, ενώ επίσης αγωνίστηκε με την Ρεαλ Σοσιεδάδ.

Με την εθνική ομάδα της Σουηδίας έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ του 1958 που είχε γίνει στη Στοκχόλμη, με αντίπαλο τη Βραζιλία του Πελέ.

Η Σουηδία γνώρισε την ήττα με 5-2 από τη Βραζιλία για την οποία είχαν σκοράρει από δύο γκολ ο Πελέ και ο Βαβά ένα ο Ζαγκάλο, ενώ για του Σκανδιναβούς είχε σκοράρει ο Σίμονσον και Λίντχολμ.

Ο Άνγνε Σίμονσον, αφότου ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του ως ποδοσφαιριστής κάθισε στον πάγκους ως προπονητής. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ομάδες της πατρίδας του και το 1988 ήρθε στην Ελλάδα για να αναλάβει την ομάδα του Ηρακλή.

 

To Top