«Έφυγε» ο Πρεθιάδο, πρώην προπονητής πέντε «κίτρινων» (video)

Το χαμό του Μανόλο Πρεθιάδο, ενός προπονητή που είχε συνεργαστεί με πέντε πρώην παίκτες του Άρη, θρηνεί η ποδοσφαιρική Ισπανία. Ο Πρεθιάδο υπέστη καρδιακή ανακοπή τα ξημερώματα σε ηλικία 54 ετών, μία ημέρα μετά την συμφωνία του με τη Βιγιαρεάλ.

Ο εκλιπών είχε εργαστεί ως προπονητής μεταξύ άλλων στις Ράσινγκ Σανταντέρ (2002-03 και 2005-06), Λεβάντε (2003-04) και Σπόρτινγκ Χιχόν (2006-2012), κατακτώντας δύο ανόδους στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τις δύο τελευταίες.

Μάλιστα, στο Σανταντέρ ο Πρεθιάδο είχε συνυπάρξει με πέντε μετέπειτα ποδοσφαιριστές του Άρη: Την σεζόν 2002-03 με τον Μεντί Νάφτι και τον Ρουμπέν Παλαθουέλος (αγωνιζόταν στη Ράσινγκ Β’) και την σεζόν 2005-06 με τον νεοαποκτηθέντα Βιτόλο, τον Οριόλ Λοθάνο και τον 17χρονο τότε Κριστιάν Πορτίγια.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μόλις χθες επισημοποιήθηκε η πρόσληψή του από τη Βιγιαρεάλ και αύριο θα παρουσιαζόταν επίσημα, με στόχο να την οδηγήσει στην επάνοδο στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Ωστόσο, δεν πρόλαβε, αφού υπέστη ανακοπή ενώ παραθέριζε κοντά στη Βαλένθια…

Ο Μανόλο Πρεθιάδο είχε γίνει ευρύτερα γνωστός το φθινόπωρο του 2010, όταν είχε φραστική διαμάχη με τον Ζοσέ Μουρίνιο, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «κανάγια» πριν από την αναμέτρηση Σπόρτινγκ Χιχόν – Ρεάλ Μαδρίτης.
Στην πορεία, όμως, οι δυο τους έγιναν καλοί φίλοι, παρότι ο εκλιπών ήταν εκείνος που υποχρέωσε τον Μουρίνιο στην πρώτη του εντός έδρας ήττα σε αγώνα πρωταθλήματος, έπειτα από εννιά ολόκληρα χρόνια.

Το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του Μανόλο Πρεθιάδο σε βάρος του Ζοσέ Μουρίνιο:

To Top