ΜΠΑΣΚΕΤ

«Έφυγε» στα 94 του ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς – Συλλυπητήρια από Άρη και ΕΣΑΚΕ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας από τους πλέον προβεβλημένους ανθρώπους του σερβικού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο λόγος για τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών…

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Ο εκλιπών είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 1976 μέχρι το 2003 ενώ παράλληλα ήταν μέλος και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μάλιστα, το 1991 εισήχθηκε στο Hall Of Fame για την προσφορά του στο παγκόσμιο μπάσκετ!

Τα συλλυπητήρια του μετέφερε η ΚΑΕ Άρης και ο ΕΣΑΚΕ:

«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Ενός ανθρώπου, που υπηρέτησε το μπάσκετ από διάφορα πόστα, επί σειρά δεκαετιών και είχε πολύ μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του αθλήματος. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Ο εκλιπών υπήρξε από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Υπηρέτησε το αγαπημένο του άθλημα ως παίκτης, προπονητής και για 27 χρόνια ως Γενικός Γραμματέας της FIBA. Άφησε την «σφραγίδα» του στις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών και συνέβαλε αποφασιστικά στην διάδοση και εξάπλωση του μπάσκετ σε όλο τον πλανήτη.

Θα τον θυμόμαστε για την προσφορά του στο μπάσκετ, το ήθος του και για την αγάπη του για την Ελλάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του, κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς».

To Top