ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχασε βαθμούς και… παίκτες, 0-0 στην Λάρισα ο Άρης

Πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία για τον φετινό Άρη, που έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με την Λάρισα σε ένα γήπεδο… χωράφι, ακατάλληλο για επαγγελματικό (και όχι μόνο) αγώνα, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Διπλή ατυχία για τους “κιτρινόμαυρους” με δύο αναγκαστικές αλλαγές (Κωνσταντινίδης και Βέλεθ). Είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες ο Ντιγκινί να πετύχει ένα γκολ, ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι στο 24΄, το οποίο αρνήθηκε ο ρέφερι Φωτιάδης, που έκανε πολλά λάθη και τον πειθαρχικό τομέα. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Με 4-2-3-1 και τον Κόρχουτ στις πτέρυγες της επίθεσης ξεκίνησε την αναμέτρηση, ο Σάββας Παντελίδης. Στο τέρμα ο Κουέστα και στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης και Βαλεριάνος. Μπάσα-Ματίγια στα χαφ, με τον Ματέο δεξιά, τον Κόρχουτ αριστερά, “10άρι” τον Μαρτίνες και κορυφή τον Ντιγκινί.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μετά από ένα στείρο πρώτο 20λεπτο σε έναν κάκιστο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο, ο Άρης είχε την πρώτη του ολοκληρωμένη τελική προσπάθεια στο 23΄. Σουτ του Ματέο εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Ντιγκινί, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στην αγκαλιά του Κρίστινσον. Στο 27΄μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, κεφαλιά του Μπαργκάν εντυπωσιακά απομάκρυνε ο Κουέστα! Στην κόντρα επίθεση, ο Γκοϊκοβιτς απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Ντιγκινί, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. Πολλά τα λάθη του διαιτητή Φωτιάδη στον πειθαρχικό τομέα, γλίτωσε από αρκετές κάρτες παίκτες της Λάρισας, ενώ δύο φορές στο 24΄δεν υπέδειξε παράβαση υπέρ του Ντιγκινί, μία εντός περιοχής και μία εκτός, στην ίδια φάση!

Η ΜΙΑ ΑΤΥΧΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ…

Η ατυχία για τον Άρη συνεχίστηκε, καθώς με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έγινε η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Βέλεθ να περνά εκτός με ενοχλήσεις, ακολουθώντας τον Κωνσταντινίδη, νωρίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παντελίδης δεν είχε άλλη επιλογή για το κέντρο της άμυνας, βάζοντας σε αυτό τον Μπάσα και περνώντας στη μεσαία γραμμή τον Ιντζόγλου.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ

Στο 69΄ η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για την Λάρισα, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να παίρνει την κεφαλιά αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά να σημαδεύει αυτό, με τους “κιτρινόμαυρους” να στέκονται τυχεροί. Στο 77΄ο Άρης και πάλι με τον Ντιγκινί είχε την μεγάλη του ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κόρχουτ πήρε από τον Μαρτίνες, σέντραρε από τα αριστερά με τον Γάλλο να παίρνει την κεφαλια, αλλά ο Κρίστινσον άπλωσε το σώμα του και απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι δύο ομάδες με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει προσπάθησαν να δημιουργήσουν για να απειλήσουν για το νικητήριο τέρμα, δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Oι συνθέσεις:

AEΛ (Τ. Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (68΄ Σικάβκα), Μιλοσάβγιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Καρανίκας, Σετσέροβιτς (80′ Ακόστα), Νούνιτς (88΄ Πίτι), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (λ.τρ. 33΄ Τζανακάκης), Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί, Γκαρσία, Κόρχουτ (83΄ Παυλίδης), Βαλεριάνος, Μαρτίνες, Ματίγια, Βέλεθ (λ.τρ. 46΄ Ιντζόγλου)

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών) – Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων).

To Top