Έχασε βαθμούς στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τη Λάρισα

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω επί 90′ (!) αλλά και με χαλαρότητα ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε από την ΑΕΛ (1-1), για να του δώσει τη χαριστική βολή ο διαιτητής Παπαδόπουλος.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ούτε απέναντι στη Λάρισα (1-1), παρότι είχε όλες τις συγκυρίες υπέρ του από το 34ο δευτερόλεπτο, κατάφερε ο Παναθηναϊκός να κάνει σεφτέ στις νίκες στο 2019, πιστοποιώντας με την άθλια αγωνιστική του εικόνα, ότι διανύει περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης.

Κι αν ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν έδωσε δύο καθαρά πέναλτι στο «τριφύλλι», ένα στον Μακέντα στο 87’ από τον Ζίζιτς κι άλλο ένα στον Κουρμπέλη από τον Καρανίκα στο 50’, η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν καμία σχέση αυτή τη χρονική στιγμή με το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παρουσίαζαν στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να μπει στη θέση του οδηγού πολύ νωρίς στο ματς, στην πρώτη του απόπειρα υποσχόμενης ευκαιρίας, με τη βαθιά μπαλιά του Μαυρομμάτη στην πλάτη της άμυνας προς τον Μακέντα και την καθαρή ανατροπή από τον Γκοϊκοβιτς στα 34 δευτερόλεπτα, που έφερε και την αποβολή του αμυντικού της ΑΕΛ.

Ο Μακέντα ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών και άνοιξε στο σκορ στο 3’ (1-0) που έχοντας προβάδισμα στο σκορ από τόσο νωρίς αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα από τα… αποδυτήρια, θα περίμενε κανείς να αποκτήσει περισσότερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του.

Πλην όμως το θέαμα ήταν αποκρουστικό, κυρίως από το 15ο λεπτό μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να επιβεβαιώνει την αγωνιστική κρίση που διανύει και να μην δίνει καν την εντύπωση ότι παίζει με παίκτη περισσότερο.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλά οργανωμένη και χάρη στην οξυδέρκεια και το ταλέντο του Ντέλετιτς κατάφερε να ισοφαρίσει στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (54’) με έξοχη ατομική ενέργεια.

Από εκεί και πέρα, οι «βυσσινί» ταμπουρώθηκαν στο αμυντικό τους τρίτο και κατάφεραν να πανηγυρίσουν ένα, απρόσμενο με δεδομένες τις συνθήκες, θετικό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενοι τον μη καταλογισμό του πέναλτι στον Μακέντα (87’), αλλά τον προβλέψιμο τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.

 

To Top