ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχασε τις ευκαιρίες, κέρδισε τις εντυπώσεις ο Άρης, φιλική ήττα (1-0) από την Σάλκε

Ο Άρης στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Σάλκε, μπορεί να γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Γερμανική ομάδα στο Sportzplaz Kemeten της Αυστρίας, αλλά έστειλε μόνο θετικά μηνύματα στο πιο δύσκολο φιλικό μέχρι τώρα που έδωσε. Οι κιτρινόμαυροι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες και στα δυο ημίχρονα και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, αν ήταν πιο ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Πρώτη εμφάνιση του Λόπεθ, δεν αγωνίστηκε ο Ματίγια για να προφυλαχθεί.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

O Μίχαελ Ένινγκ ξεκίνησε με το 4-3-3 και κάτω από τα δοκάρια τον Κουέστα, με τον Ροζ δεξιά στην άμυνα και τον Γκάνεα αριστερά. Στα στόπερ οι Μπαγκαλιάνης και Ντάτκοβιτς. Στη μεσαία γραμμή τριάδα οι Σάσα, Τζέγκο και Σάκιτς με τον Γκάμα αριστερά στην επίθεση, δεξιά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Μαντσινι.

Με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο του αγώνα, ο Άρης κατάφερε να βρει τις ισορροπίες του μέσα στο γήπεδο, να ανακτήσει τα ηνία της αναμέτρησης και μάλιστα να είναι αυτός που δημιούργησε τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο. Οι προσπάθειες των Γερμανών στα πρώτα λεπτά, σταμάτησαν όλες πάνω στον Κουέστα, που έλεγχε κάθε φάση, που δημιουργήθηκε μπροστά στην εστία του.

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 18΄, μετά από πάσα του Φέτφα πίσω από την σέντρα, ο Μαντσίνι έφυγε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ των Γερμανών, αλλά έκανε κακό πλασέ στο τελείωμα της κούρσας του. Ο Ροζ ήταν δίπλα του, αλλά ο Αργεντινός τελείωσε μόνος την φάση με τον τερματοφύλακα της Σάλκε να μπλοκάρει.

Ο Μαντσίνι στο 25΄θέλησε να απειλήσει εκ νέου, προσπάθησε να σουτάρει, αλλά κέρδισε το κόρνερ από πλάγια, λίγο έξω από την μικρή περιοχή των Γερμανών.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ

Στο 27΄, ο Φετφατζίδης ανατράπηκε εντός μεγάλης περιοχής, αλλά δεν υποδείχθηκε το πέναλτι. Δυνατό φάουλ του Γκάνεα, στο 31΄, στην ευθεία, η μπάλα λίγο έξω. Η σημαντικότερη ευκαιρία του Άρη, στο 44΄, με τον Φέτφα να βρίσκει τον Ροζ, ο οποίος με το κεφάλι ανάγκασε τον Φάρμαν σε μία εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση.

ΤΟ “ΚΡΥΟ” ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ… ΑΧΑΣΤΑ

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε ο Άρης στο β’ μέρος, αλλά δέχθηκε με το καλημέρα “κρύο” γκολ. Στο 47′ έγινε το 1-0 για την Σάλκε, με τον νεοεισελθόντα Κουτούτσου να ξεφεύγει από τον Ντάτκοβιτς και να ανοίγει με πλασέ το σκορ. Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει και έχασε μέσα σε λίγα λεπτά δυο απίστευτες ευκαιρίες! Στο 53΄ο Μαντσίνι έκλεψε, έδωσε στον Φέτφα, ο οποίος με προσποιήσεις στην μεγάλη περιοχή βρήκε χώρο, έκανε το πλασέ, με το δεξί πόδι ο γκολκίπερ των Γερμανών έδιωξε! Στο 57′ μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Άρη! Σέντρα του Γκάνεα, κεφαλιά του Μαντσίνι, εντυπωσιακά έδιωξε ο Φέρμαν και στη συνέχεια, σταμάτησε και την προσπάθεια του Φέτφα από πλάγια θέση!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΛΟΠΕΘ

Μετά το 61′ ο Ένινγκ έκανε τέσσερις αλλαγές ταυτόχρονα.  Συγκεκριμένα ο Μαρμαρίδης στη θέση του Ροζ, ο Μπερτόγλιο στη θέση του Σάκιτς, στη θέση του Γκάνεα ο Σενγκέργκης, με τον Λόπεθ στη θέση του Μαντσίνι. Ο Άρης με τους Μπερτόγλιο και Σενγκέργκη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε την εστία της Σάλκε, χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα, μετά από δυο φιλικά.

ΣΑΛΚΕ (D. Wagner): Φέρμαν, Καμπάκ, Νάστασιτς (67’ Τιαό), Ουτ, Σερντάρ, Μπενταλέμπ (46’ Κουτουτσού), Ρούντι (76’ Μπέκερ), Όζτσιπκα (76’ Μεντίλ), Σταμπουλί, Σκζρίμπσκι (46’ Χαρίτ), Μποζντογκάν (46’ Ματοντό)

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (61΄Μαρμαρίδης), Μπαγκαλιάνης (75΄Δεληζήσης), Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (61΄Σενγκέργκης), Σάσα, Τζέγκο, Σάκιτς (61΄Μπερτόγλιο), Γκάμα, Φετφατζίδης (75΄Μαρτίνες), Μαντσίνι (61΄Λόπεθ).

To Top