ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχει το πάνω χέρι ο Άρης στις αναμετρήσεις απέναντι στον Ιωνικό

Η Super League αναλύει τα στατιστικά στοιχεία του αποψινού αγώνα, Άρης – Ιωνικός, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν το πάνω χέρι.

Αναλυτικά:

Ο Άρης θα υποδεχθεί για 16η φορά τον Ιωνικό στην ιστορία των δύο ομάδων στην Α’ Εθνική/Super League και μέχρι τώρα έχει επικρατήσει τις 8 φορές, ο Ιωνικός μια και υπάρχουν και 6 ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η πρώτη τους συνάντηση με γηπεδούχο τον Άρη ήταν στις 28 Ιανουαρίου 1990, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τον αγώνα ισόπαλες 1-1. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Άρης είχε επικρατήσει με 2-0.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί νωρίτερα, το 1975-76 για τους “32” του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Ιωνικός που αγωνιζόταν τότε στην Β’ Εθνική, είχε ηττηθεί με 2-0 με τον Άρη να βρίσκει γκολ από τους Κούη και Δράμπη.

Τα 24 τέρματα που έχουν σημειωθεί στις αναμετρήσεις του Άρη με τον Ιωνικό έχουν σημειώσει 21 ποδοσφαιριστές, με τρεις μόνο να έχουν πάνω από ένα. Οι Χαριστέας και Καπάνταης από τον Άρη και ο Μακόρ από τον Ιωνικό.

Το δημοφιλέστερο σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι το 1-0 που έχει σημειωθεί τέσσερις φορές, όπως και η ισοπαλία με 1-1. Υπάρχουν μόλις δύο από τα 15 παιχνίδια που δεν έχει σημειωθεί γκολ και τελείωσαν 0-0.

Η μοναδική νίκη του Ιωνικού επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ήταν στις 21 Νοεμβρίου 2004 και σκόραραν ο Αλέξης Γαβριλόπουλος στο 6ο λεπτό και ο Όλιβερ Μακόρ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης για το 0-2.

Ο Ιωνικός που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, είχε σημειώσει την πρώτη του περσινή με αντίπαλο τον Άρη, την 2η αγωνιστική στη Νίκαια με γκολ του Άιας Άοσμαν. Στην Θεσσαλονίκη είχε ηττηθεί με 1-0 (49’ Καμαρά).

Η χειρότερη επίδοση της ιστορίας του είναι η 11 αγωνιστικές χωρίς νίκη το 2001-02 και το δεύτερο στην παρθενική του συμμετοχή στην Α’ Εθνική / Super League το 1989-90 με 7 ματς χωρίς νίκη, το οποίο έχει ήδη ισοφαρίσει.

15 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΗ ΙΩΝΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 16-8

To Top