ΑΠΟΨΕΙΣ

Έχει το υλικό, τον χρόνο και την ηρεμία να δημιουργήσει έναν Άρη πρωταγωνιστή

Η ολοκλήρωση των μεταγραφών πιο αργά από ποτέ, στις 5 Οκτωβρίου, λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στον πλανήτη, με την διακοπή του πρωταθλήματος κι ενώ έχουν “τρέξει” τέσσερις αγωνιστικές, φέρνει τον Άρη σε ένα “καλό φεγγάρι”, με μια πραγματικότητα που προαναγγέλλει ακόμη καλύτερες μέρες.

Η διαχείριση του σοκ του Ευρωπαϊκού αποκλεισμού έδειξε ότι ο Άρης είχε αντανακλαστικά, με πρώτον απ’ όλους τον Θόδωρο Καρυπίδη, η αντίδραση της ομάδας στο χορτάρι με την βαθμολογική συγκέντρωση των δέκα βαθμών και τις μεταγραφές-προσθήκες που έγιναν δημιουργούν ένα σημαντικό “μαξιλάρι” για την συνέχεια.

Χωρίς υπερβολές ο Άρης διαθέτει αυτήν την στιγμή το καλύτερο υλικό των τελευταίων τουλάχιστον εννιά-δέκα χρόνων, με αξιόπιστες επιλογές σε όλες τις θέσεις. Ο Άκης Μάντζιος θα έχει περίπου δυο βδομάδες για να δουλέψει το υλικό αυτό, με δυο σημαντικά ατού στην προσπάθεια του αυτή: τον χρόνο και την ηρεμία που του δίνει η πρώτη θέση της βαθμολογίας. Και κυρίως η ηρεμία και η θετική ενέργεια που προκάλεσε η εμφάνιση (κυρίως του πρώτου ημιχρόνου) και η εκτός έδρας νίκη μετά από 13 χρόνια επί του Παναθηναϊκού.

Στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, ο Άρης πέτυχε πολλά περισσότερα από αυτά που καταγράφει ένα “τρίποντο” στο πρωτάθλημα. Η νίκη τον κρατάει στην κορυφή, αφήνει έναν σημαντικό ανταγωνιστή του, εννιά βαθμούς πίσω, βυθισμένο στην εσωστρέφεια του και προσφέρει σημαντικό χρόνο στην κιτρινόμαυρη για να διαχειριστεί την διακοπή του πρωταθλήματος με καθαρό μυαλό.

Μέχρι το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης υποδέχεται τον Απόλλωνα, πάει στην Λάρισα και στην συνέχεια αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο του και πάλι. Έχει με απλά λόγια την δυνατότητα, να εδραιωθεί στην κορυφή και να αποκτήσει τεράστιο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό πλεονέκτημα. Όλα αυτά βέβαια θεωρητικά.

Στο διάστημα της διακοπής, ο Μάντζιος θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει εκεί όπου εντόπισε αδυναμίες από την πρώτη στιγμή, δηλαδή στο μεσοαμυντικό κομμάτι και στην λειτουργία της ομάδας, με μια φιλοσοφία που θα παίρνει αποτελέσματα, αξιοποιώντας την δεδομένη ποιότητα που υπάρχει. Η ενσωμάτωση των τελευταίων μεταγραφών, οι ανάσες εκείνων που τράβηξαν το… κουπί πέρσι και η προσπάθεια να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα, αποτελούν τα στοιχεία που θα καθορίσουν το πρόσωπο του Άρη στον φετινό “μαραθώνιο”.

Θα είναι ένα καλό στοίχημα για τον Έλληνα προπονητή να διαχειριστεί το υλικό που έχει στα χέρια του και να πετύχει. Ένας… πονοκέφαλος καθημερινά για το πώς θα διαλέξει τους καλύτερους που θα σηκώσουν το ειδικό βάρος της φανέλας του συλλόγου και τις υψηλές προσδοκίες του κόσμου. Ο ίδιος προτιμάει προς το παρόν χαμηλούς τόνους, γνωρίζοντας τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο “καράβι” που λέγεται Άρης. Άλλωστε, δεν είναι ώρα για παχιά λόγια και υπερβολές, αλλά και για αποτελεσματική δουλειά…

 

To Top