Έως και δύο χρόνια η τιμωρία του Σουάρες για το δάγκωμα!

Ο Ζεπ Μπλάτερ έχει ξεκαθαρίσει πως το video θα χρησιμοποιείται για τιμωρία παικτών, έτσι ο Λουίς Σουάρες αναμένεται να τιμωρηθεί, ίσως μέχρι και με δύο χρόνια αποκλεισμό! Επίσημη ανακοίνωση της FIFA.

Ο Λουίς Σουάρες δεν πρόκειται να την… γλιτώσει μετά την δαγκωματιά του στον Τζόρτζιο Κιελίνι, καθώς το σκάνδαλο για την FIFA θα είναι τεράστιο αν τελικά δεν χρησιμοποιήσει το video για να τον τιμωρήσει.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, σε άρθρο του τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν ξεκάθαρος.

“Τα αποδεικτικά στοιχεία από video μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο ευ αγωνίζεσθαι, πρέπει τα πειθαρχικά όργανα να το χρησιμοποιήσουν”, είχε αναφέρει ο Μπλάτερ.

“Το video θα χρησιμοποιείται για σοβαρές παραβάσεις του fair play όπως φιλονικία, φτύσιμο, λεκτικές προσβολές, ρατσιστικές επιθέσεις ή λανθασμένες κόκκινες και κίτρινες κάρτες. Επίσης, “βουτιές” με πρόθεση και καθυστερήσεις”.

Ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία μέχρι και δύο ετών (!), ενώ θυμίζουμε πως η ολλανδική ομοσπονδία είχε τιμωρήσει τον Λουίς Σουάρες με 7 αγωνιστικές για το δάγκωμα στον Οτμάρ Μπακάλ και η αγγλική με 10 αγωνιστικές για το δάγκωμα στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Η FIFA το βράδυ της Τρίτης μάλιστα ανακοίνωσε επίσημα πως θα εξετάσει την υπόθεση!

Πηγή: sport24.gr

 

To Top