“Ήθελα να μείνω στον Άρη, δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο και το έχω… απωθημένο”!

Για το δύσκολο κλίμα που επικρατεί στην Εθνική Ρουμανίας μετά την ήττα από την Ελλάδα μίλησε ο Μανώλης Παπαστεριανός . Ο πρώην παίκτης του Άρη μίλησε επίσης για τους λόγους που επέλεξε την ομάδα της Ρουμανίας, για την αποχώρηση του από τους κίτρινους, για την διαφορά επιπέδου στο ποδόσφαιρο εκεί και εδώ αλλά και για την διαφορά του επιπέδου ζωής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra 103,3:

Για την Κονκόρδια στην οποία αγωνίζεται:«Είναι μια μεσαία ομάδα. Είναι 13η σε 18 ομάδες αλλά έχουμε τρεις ματς λιγότερα, θέλουμε με δυο νίκες να πάμε ψηλότερα»

Για την αποχώρηση του από τον Άρη:«Στόχος μου ήταν να μείνω στον Άρη, είχα δεθεί με την ομάδα. Μίλησα με τον κ. Ηλιάδη, δεν τα βρήκαμε με τα οφειλόμενα για το νέο συμβόλαιο. Η ιστορία πήγε μέχρι τον Αύγουστο και έτσι επέλεξα την Κονκόρδια. Ήρθε τελευταία στιγμή η πρόταση και έδειξαν ότι με εμπιστεύονται»

Για την επιλογή του εξωτερικού: «Είχα προτάσεις και από άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά είχα ξεκαθαρίσει ότι ήθελα να μείνω στον Άρη και δεν ήθελα να πάω σε άλλη ελληνική ομάδα. Με εμπιστεύτηκαν στην Κονκόρδια και αισθάνομαι σημαντικός για αυτούς»

Για το κλίμα στην Ρουμανία: «Οι Ρουμάνοι θεωρούσαν ιδανική αντίπαλο την Ελλάδα, έλεγαν την θέλουμε για αντίπαλο νομίζοντας ότι θα είναι εύκολα αλλά ήταν το αντίθετο. Επικρατεί δύσκολο κλίμα για τον προπονητή και τους παίκτες, υπάρχει μεγάλη κριτική από τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους. Όταν γύρισαν τους περίμενε κόσμος και τους αποδοκίμασε. Σήμερα λένε ότι τα έχουν ξεχάσει αυτά και κοιτάνε μπροστά. Εγώ τους είπα ότι η Ελλάδα έχει καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, είναι καλύτερη από την Ρουμανία και θα πάει στο Mundial».

Για το αν θα επηρεαστούν από την κριτική: «Δεν θα τους επηρεάσει, έχουν έμπειρους παίκτες και στο ποδόσφαιρο στα άσχημα αποτελέσματα σε κατακρίνουν. Δεν θα ασχοληθούν άλλο με το ματς στην Αθήνα και θα ασχοληθούν με το ματς της Τρίτης στο Βουκουρέστι»

Για την διαφορά επιπέδου στο ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Ρουμανία: «Το επίπεδο είναι το ίδιο με την Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχουμε πιο ποιοτικούς παίκτες, εδώ υπάρχουν πολλοί Ρουμάνοι. Παίζουν επιθετικά γρήγορα και όχι με τόσο τακτική όσο στην Ελλάδα»

Για τον ντόρο που έχει γίνει με τον Μαξίμ: «Είναι πολύ καλός παίκτης. Κυρίως για αυτόν έγινε η κριτική στον προπονητή, γιατί δεν τον έβαλε από την αρχή»

Για τον Παναγόπουλο και τον Καπετάνο που αγωνίζονται επίσης στην Ρουμανία: «Με τον Παναγόπουλο παίζουμε αντίπαλοι την Παρασκευή, με τον Καπετάνο μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα»

Για το γεμάτο γήπεδο στο Βουκουρέστι: «Αυτό που είδαμε είναι ότι η Ελλάδα έχει καλύτερη ομάδα από την Ρουμανία. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Η Ελλάδα έχει ζήσει διάφορες καταστάσεις περίεργες. Εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση»

Για το επίπεδο ζωής στο Βουκουρέστι: «Δεν είναι τόσο χάλια, πάνω κάτω είναι τα ίδια με την Ελλάδα. Οι μισθοί είναι λίγο πιο χαμηλοί. Τα κτίρια, οι δρόμοι είναι λίγο πιο ωραία από την Ελλάδα. Είναι όμορφη πόλη το Βουκουρέστι και πολύ οργανωμένη. Αυτές τις μέρες οι αστυνομικοί κάνουν περιπολίες από το πρωί μέχρι το βράδυ»

Για το μέλλον του: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Εδώ με εμπιστεύονται και τους αρέσει ο τρόπος που αγωνίζομαι, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Άμα είχα μια καλή πρόταση από την Ελλάδα θα το συζητούσα. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον Άρη και το έχω απωθημένο. Θα πάω και εγώ στο Βουκουρέστι για να δω τον αγώνα»

To Top