ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ήμουν θύμα ρατσισμού διότι με λένε Ιμπραΐμοβιτς και όχι Άντερσον»

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό Canal+ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στράφηκε για άλλη μια φορά εναντίον των… υπερφίαλων Γάλλων και μίλησε για τον ρατσισμό που έζησε ως γιος μεταναστών στη Σουηδία.

Ουδέποτε… μάσησε τα λόγια του. Για άλλη μια φορά ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να «προκαλέσει» με δηλώσεις του απαντώντας με καυστικό τρόπο στην ερώτηση για ποιο λόγο είναι τόσο υπερόπτης.

«Στη Γαλλία είχα πρόβλημα με τη συμπεριφορά σας. Είναι περίεργο. Για ποιο λόγο; Για αυτά που λέτε και κάνετε. Με αποκαλείτε υπερόπτη, αλλά οι Γάλλοι είναι γνωστοί για την υπεροψία τους. Είμαι ακριβώς όπως εσείς. Θα έπρεπε να με θαυμάζετε, διότι εκπροσώπησα πολύ καλά τη Γαλλία, έπαιξα τέσσερα χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν και ήμουν υπόδειγμα» ήταν η απάντηση του Ιμπραΐμοβιτς.

Στη συνέχεια, ο Σουηδός μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας στο Μάλμε, λόγω της καταγωγής του.

«Μου συμπεριφέρονταν με διαφορετικό τρόπο. Γιατί; Επειδή ήμουν ο Ιμπραΐμοβιτς και όχι ο Άντερσον ή ο Σβένσον. Δεν είχα τυπικό σουηδικό επίθετο. Ήμουν ξένος. Θυμάμαι ένα περιστατικό σε μια προπόνηση της Μάλμε. Μου έκαναν ένα μαρκάρισμα και απάντησα στο συμπαίκτη μου με κουτουλιά, διότι ήμουν θυμωμένος. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός. Έγραψε μια επιστολή στον σύλλογο ζητώντας να με διώξουν. Ζητούσε από τους γονείς των άλλων παιδιών να υπογράψουν. Μπορείς να φανταστείς πως ένιωθα; Σαν να ήμουν το μαύρο πρόβατο. Δεν αποδέχονταν τη συμπεριφορά μου, δεν αποδέχονταν καν εμένα. Δεν ήμουν ευπρόσδεκτος. Ήμουν διαφορετικός, η όψη μου ήταν διαφορετική, δεν ήμουν ξεναθός με λευκό δέρμα, όπως οι Σουηδοί. Έπρεπε να προσπαθήσω δέκα φορές περισσότερο για να με δουν όπως τους υπόλοιπους» ήταν τα λόγια του.

To Top