«Ήρθα στο Μεξικό για να είμαι χαρούμενος»

Για τους λόγους που είπε το «ναι» στην Πατσούκα, για οδυνηρά βιώματα όπως ο θάνατος των γονιών του, αλλά ακόμα και για το παρατσούκλι που «κουβαλά» για τα… πυκνά φρύδια του, μίλησε ο Νέρι Καστίγιο σε μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής.

Ο πρώην επιθετικός του Άρη, που ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με την Πατσούκα σε δέκα μέρες που ξεκινά το πρωτάθλημα Απερτούρα, αποκάλυψε σκέψεις και εμπειρίες στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Excelsior» του Μεξικού…

Αναλυτικά, όσα είπε ο Καστίγιο:

Για το λόγο που υπέγραψε στην Πατσούκα: «Ήρθα στο Μεξικό για να προσπαθήσω να παίξω καλό ποδόσφαιρο και να είμαι χαρούμενος. Η Πατσούκα έφτιαξε μια δυνατή ομάδα και μπορούμε να ονειρευόμαστε έναν τίτλο. Εδώ είναι άλλωστε η πατρίδα μου, αφού εδώ γεννήθηκα».

Για τον σημερινό προπονητή του στη Πατσούκα και παλιότερα στην εθνική Μεξικού, Ούγκο Σάντσες: «Ο Ούγκο πάντοτε με στήριζε σε όλα. Πάντοτε μου έδινε καλές συμβουλές. Δεν είναι ένας μέσος άνθρωπος, υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και έχει πολύ μεγάλη καρδιά».

Για τη μεταγραφή στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, τα χαμένα χρόνια και το άφθονο χρήμα: «Δεν ήθελα να πάω στην Σαχτάρ, αλλά υποχρεώθηκα να το κάνω. Με τα χρήματα από την πώλησή μου, ο Ολυμπιακός απέκτησε μια ολόκληρη ενδεκάδα Μετανιώνω γιατί έχασα πολύτιμα χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Το στιλ μου ήταν για να πάω στην Ισπανία, όπου με ήθελαν η Βαλένθια και η Σεβίλλη. Μπόρεσα να αποκτήσω πολυτέλειες, όπως τη Λαμποργκίνι που αγόρασα. Είναι πολύ όμορφο το χρήμα, αλλά όταν κερδίζεις πολλά και δεν είσαι χαρούμενος, δεν περνάς καλά».

Για το παρατσούκλι του: «Οι φίλοι μου με φωνάζουν ‘Φρυδά’!»

Για τα τατού που έχει «χτυπήσει»: «Στο στήθος έχω αποτυπωμένο τον πατέρα και τη μητέρα μου. Στο μπράτσο την κόρη μου Μίριαμ και κάτω από τον αγκώνα τον Ιησού. Τα έκανα όλα στην Ελλάδα».

Για την απώλεια των γονιών του: «Ήμουν στη Μάντσεστερ Σίτι το 2009 όταν η μητέρα μου πέθανε από καρκίνο. Ένδεκα μήνες αργότερα έφυγε και ο μπαμπάς μου, που είχε το ίδιο όνομα μ’ εμένα. Έφυγε από την ίδια αρρώστια και από τον καημό. Ήταν ζευγάρι με τη μητέρα μου από τα 15 τους χρόνια».

Για τη σχέση του με τον θρύλο του μεξικανικού ποδοσφαίρου, Κουαουτέμοκ Μπλάνκο: «Με έκανε να νιώσω Μεξικανός όταν ήμουν στην εθνική ομάδα. Πάντοτε έκανε πλάκες και πείραζε τους πάντες».

To Top