ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ήρθε η ώρα να “προστατεύσει” το Παλέ…

Στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα ο Άρης καλείται να κάνει αυτό που θεωρείται… αυτονόητο, αλλά προς το παρόν – δικαιολογημένα ή μη – δεν έχει συμβεί. Να κερδίζει αγώνες στο Παλέ.

Ο Άρης δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, με δύο νίκες σε επτά αγώνες, έχοντας παίξει με τις ομάδες που έχουν τα καλύτερα ρεκόρ (Παναθηναϊκός, Περιστέρι, Ολυμπιακός) στο Αλεξάνδρειο και το τοπικό ντέρμπι εκτός έδρας.

Σαφώς και είναι παρακαταθήκη για τον “μαραθώνιο” του πρωταθλήματος τα δύο διπλά σε Λαύριο και Ρόδο, ωστόσο είναι “απώλεια” η ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και από τις πέντε ήττες αυτή θεωρείται η πιο… άσχημη.

Οι κίτρινοι πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν αγώνες μέσα στο Παλέ. Τα δύσκολα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) πέρασαν, το Περιστέρι κέρδισε όπως… κέρδισε (δεν ξεχνιέται η διαιτησία των Σώμου, Διαμαντή, Πιτσίλκα) και πλέον έρχεται η ΑΕΚ, άλλη μια ομάδα που έχει μεγαλύτερη ποιότητα, ωστόσο τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ για τους κίτρινους.

Ο Άρης οφείλει να προστατεύσει από εδώ και στο εξής το “σπίτι” του, αν θέλει να δώσει αξία στις νίκες που έχει πετύχει μακριά από το Παλέ.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι και φέτος μια ομάδα ειδικών συνθηκών, με συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία καλούνται να τις εξαντλήσουν αυτές τις δυνατότητες σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου και να πάρουν αποτελέσματα. Άλλωστε οι νίκες γιατρεύουν τα πάντα…

To Top