«Ήρωας των παιδικών μου χρόνων ο Αλέκος»

Η μεγάλη δόξα του μπάσκετ του Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου, μίλησε για την χθεσινή του συνάντηση με τον Αλέκο Αλεξιάδη στο περίπτερο του Άρη στη Δ.Ε.Θ., δήλωσε «στρατιώτης» στη διάθεση του συλλόγου και θυμήθηκε την πρώτη του φορά στο Χαριλάου.

Για τον Αλέκο Αλεξιάδη δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Arena Fm 89,4»:

«Ο Αλέκος ήταν ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων. Στη συνέχεια, βέβαια, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, γιατί τότε ο Άρης ήταν ενιαίος. Ήταν μια μεγάλη οικογένεια, που όλοι ζούσαμε μέσα σε αυτήν. Εμείς οι μπασκεμπολίστες πηγαίναμε στο Χαριλάου για να δούμε ποδόσφαιρο και αντίστοιχα, οι ποδοσφαιριστές έρχονταν σε εμάς στο Παλέ. Ήμασταν όλοι μέλη μιας μεγάλης αρειανής οικογένειας», τόνισε αρχικά, για να προσθέσει:

«Ο Αλέκος ο Αλεξιάδης, λοιπόν, είναι πάνω απ΄ όλα μια αρειανή ψυχή. Χθες, μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία, όσοι βρεθήκαμε στην Έκθεση, να θυμηθούμε τη ζωντανή ιστορία του Άρη, αφού πέραν του Αλέκου, ήταν εκεί και ο Άγγελος Σπυρίδων, ο Βασίλης Ψηφίδης, ο Σπύρος Καπερνέκας, ο Δράμπης και άλλοι, που διαχρονικά έχουν συνδέσει τη ζωή τους και την ύπαρξή τους με τον Άρη. Ζήσαμε τόσες συγκινήσεις, τόσα γνήσια Αρειανά συναισθήματα, ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια. Τότε οι φίλαθλοι μάς θεωρούσαν παιδιά του Άρη, εμείς φορούσαμε τη φανέλα επειδή το θέλαμε, όχι γιατί είχαμε εξασφαλίσει ένα καλό συμβόλαιο. Για εμένα ήταν το όνειρό μου από παιδί να φορέσει τη φανέλα του Άρη».

Για το αν παρακολουθεί την ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη:

«Αγαπάω και παρακολουθώ το ποδόσφαιρο στενότατα, από τα παιδικά μου χρόνια. Ξεκίνησα σαν παιδί ποδοσφαίρου, είμαι παιδί του αθλητισμού, και στη συνέχεια πέρασα στο μπάσκετ. Η πρώτη φορά, που πήγα στο Χαριλάου, ήταν, όταν ήμουν 4-5 χρόνων. Αλησμόνητο θα μου μείνει εκείνο το ματς με την ΑΕΚ το 1959, όπου το παιχνίδι πήγαινε για ισοπαλία (0-0), όμως, ο Αιγύπτιος διαιτητής, Καμπίλ, που, επίσης, μου έχει μείνει αξέχαστος, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στο 90’ ή στο 91΄ για την ΑΕΚ και τελικά μας κέρδισε με 0-1. Έκλαιγα για μία εβδομάδα».

Για τη χθεσινή εκδήλωση στη Δ.Ε.Θ.:

«Ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς ενώνει το χθες με το σήμερα, αποδεικνύοντας ότι το παρελθόν παραμένει ένα ζωντανό κύτταρο. Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά και θεωρώ ότι ήταν μία πολύ  σημαντική πρωτοβουλία ενόψει του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Ήταν ένας  προάγγελος για το τι θ΄ ακολουθήσει όλη τη χρονιά».

Για τον καινούριο προπονητή στο ποδόσφαιρο:

«Ας ελπίσουμε να μεταστρέψει το κλίμα στην ομάδα, γιατί το ξεκίνημα τραγικό. Όλοι οι Αρειανοί είναι πολύ πικραμεέννοι και περιμένουν ο νέος κόουτς ν΄ αλλάξει το κλίμα, ώστε ο Άρης να πάει καλά».

Για τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για τα 100 χρόνια και αν ο ίδιος θα δώσει το παρών:

«Είμαι ένας στρατιώτης στην ιδέα του Άρη και στη διάθεση της εκάστοτε διοίκησης. Εμείς οι παλιοί αποτελούμε περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου και θα πρέπει ν΄ αξιοποιηθούμε με τον κατάλληλο τρόπο».

To Top