“Ήταν βαρύ το φορτίο για τον Παπαγεωργίου…”

Μια ακόμη συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Τάσος Οικονόμου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον “Αγγελιοφόρο”:

Διανύουμε κρίσιμες ώρες ή πέρασε τελικά η καταιγίδα στον Αρη;
Δεν θα έλεγα ότι διανύομε κρίση. Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που για μένα δεν υπάρχουν, απλά υφίστανται με την έννοια ότι είναι τυπικά.

Εσείς πως πήρατε την απόφαση να βγείτε μπροστά και να αναλάβετε την προεδρία της ομάδας;
Είμαι από τους… παλιούς στο σύλλογο, έχω θητεύσει σε άλλες διοικήσεις και διαθέτω μία εμπειρία.

Ηταν δύσκολη απόφαση;
Δεν είναι και εύκολο. Φυσικά αποτελεί μεγάλη τιμή, αλλά από την άλλη είναι δύσκολο, καθώς έχω και ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Περιτριγυρίζομαι όμως από καλούς και άξιους συνεργάτες.

Ζώντας εκ των έσω την σύντομη θητεία του Χάρη Παπαγεωργίου στην προεδρία, τι θεωρείτε πως έφταιξε και κρίνεται αποτυχημένη η παρουσία του στον ΑΣ;
Δεν θεωρώ ότι είναι αποτυχημένη. Εγώ ήμουν που μαζί με κάποια άλλα μέλη τον πλησιάσαμε και του προτείναμε να αναλάβει. Βέβαια πάντα γίνονται λάθη. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε ένα βαρύ φορτίο, όπως αυτό του ποδοσφαιρικού τμήματος και τα προβλήματα πήραν μεγαλύτερη έκταση.
Εχοντας πολυετή παρουσία στα κοινά του ΑΣ, που οφείλεται ότι ο Αρης έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, κυρίως όσον αφορά τον Ερασιτέχνη;
Θα το χωρίσω σε δύο κομμάτια. Από τη μία έχουμε 19 τμήματα, μαζί με το ποδοσφαιρικό, τα περισσότερα απ` τα οποία λειτουργού άψογα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα λειτουργικότητας του ΑΣ. Πρέπει να λυθεί το οικονομικό για να υπάρχει βιωσιμότητα. Αυτό εξαρτάται άμεσα από το ποδοσφαιρικό τμήμα και τα χρήματα που δεν εισέπραττε ο ΑΣ τα τελευταία χρόνια. Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα μας. Παράλληλα «κόπηκαν» οι επιχορηγήσεις από τις ομοσπονδίες και μειώθηκαν κατά πολύ οι χορηγίες.

Υπάρχει σωτηρία αυτή τη στιγμή για την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ερασιτέχνης;
Νομίζω ναι. Υπάρχει ελπίδα και για αυτό είμαστε εδώ.

Τα χρέη, μίας και είστε γνώστης του οικονομικού σκέλους, είναι αντιμετωπίσιμα;
Κάποια πιστεύω πως ναι, όπως το φυσικό αέριο, η εφορία και το ΙΚΑ. Κάποια άλλα όμως, όχι.

Η στάση σας απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ποια θα είναι από εδώ και πέρα;
Να έχουμε μία καλή συνεννόηση και διάθεση να συνεργαστούμε άψογα.

Θεωρείτε πως από πλευράς ΑΣ έγιναν λάθος χειρισμοί στο θέμα Γαλανού μέχρι στιγμής;
Δεν θα έλεγα ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Μετά την ανάθεση του τμήματος στον κ. Γαλανό υπήρχε μία πρόταση από την Ισπανία, η οποία όμως δεν βγήκε από εμάς προς τα έξω. Διέρρευσαν κάποια πράγματα για τις επαφές του κ. Παπαγεωργίου και έγινε μία συνάντηση με το γνωστό άσχημο αποτέλεσμα. Μπορεί όμως να βελτιωθεί.

Η πρόταση των Ισπανών θα επανεξεταστεί;
Δεν θα την αφήσουμε έτσι. Αλλωστε και ο ίδιος ο κ. Γαλανός επιμένει και θέλει να είναι γνώστης οποιασδήποτε πρότασης φτάσει σε εμάς.

Οσον αφορά την πρόταση που έφτασε από εταιρία της Γενεύης;
Προς το παρόν δεν θα ασχοληθούμε, καθώς δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό στα χέρια μας. Αν υπάρξει κάτι πιο χειροπιαστό, φυσικά και θα την εξετάσουμε.

Το μήνυμα του νέου προέδρου στον κόσμο, ποιο είναι;
Ενότητα, προκειμένου ο Αρης να επιστρέψει εκεί που του αξίζει.

To Top