ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήταν επηρεασμένος, έδωσε δικαιώματα, αλλά κέρδισε (0-1) στο Αγρίνιο ο Άρης και παρέμεινε στην κορυφή!

Κορυφή ξανά για τον Άρη! Οι κιτρινόμαυροι με το τρίτο φετινό εύστοχο χτύπημα πέναλτι (18΄) του Μπρούνο Γκάμα, επικράτησαν με 0-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, για την 9η αγωνιστική. Φανερά επηρεασμένος από την έλλειψη σερί αγώνων ο Άρης, που ακόμα και με μία μέτρια εμφάνιση, παρά τα δικαιώματα που έδωσε στους Αγρινιώτες, κατάφερε να εξασφαλίσει την 6η φετινή του νίκη και να φτάσει τους 19 βαθμούς σε 7 αγώνες! Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πάλι οι παίκτες του Άκη Μάντζιου, σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, τον οποίο υποδέχονται στο Κλεάνθης Βικελίδης το ερχόμενο Σάββατο (28/11, 19:30).

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Τερματοφύλακας για τον Παναιτωλικό ο Κνετ, Λιάβας δεξί μπακ, Ντάλσιο αριστερό και στόπερ οι Μαλής και Κωνσταντόπουλος. Στα χαφ οι Ντίας και Τσιγγάρας, αριστερό χαφ ο Αριγίμπι, δεξί ο Μεντόσα, “δεκάρι” ο Μάζουρεκ και κορυφή στην επίθεση ο Αζαντί.

Σε σχηματισμό 4-2-3-1, στο τέρμα για τον Άρη ο Σιαμπάνης. Δεξιά στην άμυνα ο Σούντγκρεν, με τον Σάκιτς αριστερά και στα στόπερ τους Μπεναλουάν και Ροζ. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο, Τζέγκο-Ματίγια. Στην κορυφή της “κιτρινόμαυρης” επίθεσης ο Μάνος, με τους Σίλβα και Γκάμα στις πτέρυγες και τον Ματέο πίσω από τον Έλληνα φορ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ… ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΓΚΑΜΑ

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη να είναι αρκετά καλός, με καλή κυκλοφορία στο πρώτο 20λεπτο, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό και με πολλά λάθη στο υπόλοιπο.

Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν πρώτοι στο 3ο λεπτό του αγώνα. Γύρισμα του Σούντγκρεν, σουτ του Μάνου στα σώματα, στη συνέχεια νέο σουτ του Ματίγια, η μπάλα εκτός εστίας. Στο 9΄, η κεφαλιά του Μάνου στο κόρνερ του Ματίγια, δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κνετ. Στο 17΄, όμως, ο Έλληνας φορ μετά από ωραία πάσα του Σίλβα ανατράπηκε με τον Κουτσιαύτη σωστά να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και ευστόχησε για 3η φορά φέτος από το σημείο του πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ στο 18΄, 0-1! Τρία στα τρία φέτος για τον Πορτογάλο, που έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 21΄, ο Γκάμα αστόχησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά την πάσα του Ματέο και στη συνέχεια ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία του αγώνα, με τον Άρη να μην έχει ηρεμία στο παιχνίδι του και να αδυνατεί να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Παναιτωλικού εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος και παρότι δεν έκαναν την πολύ μεγάλη ευκαιρία ήταν συνεχώς στην επίθεση και αρκετά επικίνδυνοι.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ “ΤΡΙΠΟΝΤΟ”

Στο δεύτερο ημίχρονο, πρωταγωνιστής στο πρώτο 15λεπτο, ο Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός στο 58΄ έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Στο 60΄, όμως, έκανε λάθος επιλογή. Από το κλέψιμο του Τζέγκο, βγήκε απέναντι στον Κνετ και αντί να δώσει στον αμαρκάριστο δίπλα του Μάνο, προσπάθησε να τελειώσει μόνος του την φάση, με κακό πλασέ, που μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού.

Η μεγάλη φάση δεν ήρθε στη συνέχεια του παιχνιδιού, για καμία από τις δύο ομάδες, με τον Άρη να διατηρεί το υπέρ του 1-0 από το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όμως οι παίκτες του Μάντζιου αμύνθηκαν σωστά και επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Μία ακόμα νίκη του Άρη με το… αγαπημένο του 1-0, για πέμπτη φορά φέτος. Επόμενο ματς, το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό (οι δύο ομάδες στους 19 βαθμούς) το ερχόμενο Σάββατο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας (76΄Άλβαρες), Μαλής (76΄Τζανακάκης), Μάζουρεκ, Αζαντί (61΄Γιάκολιτς), Μεντόσα (70′ Ντουάρτε), Αριγίμπι (70΄Βέργος).

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (86΄Σάσα), Τζέγκο, Γκάμα, Ματέο (65΄Μπερτόγλιο), Σίλβα (75΄Μαντσίνι), Μάνος (86΄Λόπεθ)

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου) – Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) – Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης)

4ος είναι ο Γιώργος Τζοβάρας.

To Top