Ήττα για την ΑΕΚ στην Τούμπα (2-1), στον τελικό με Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ (video)

Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε στο 69′ με τον Γαλανόπουλο και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς, δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει με τον Κρμέντσικ στο 84′ και να παίρνει τη νίκη με τον Ζίβκοβιτς στο 96′ με σκορ 2-1 και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 22 Μαΐου.

Με συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έστελνε στο δοκάρι το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Σφιντέρσκι από τον Γαλανόπουλο. Και εννιά λεπτά αργότερα, η μπάλα τιμώρησε τον αρχηγό του ΠΑΟΚ και την ομάδα του. Ένα κόρνερ από τον Τάνκοβιτς και μια κεφαλιά του Γαλανόπουλου που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1. Το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ το βρήκε. Όχι γκολ πρόκρισης, αλλά… παράτασης.

Στο 84′ η επιμονή του Μπάμπα ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στον Μάνταλο να απομακρύνει. Του έβαλε την κόντρα έξω από την περιοχή, πήρε την μπάλα, έβγαλε υπέροχη διαγώνια πάσα στον Κρμέντσικ, που ξεχασμένος μέσα στην περιοχή… εκτέλεσε τον Τσιντώτα. 1-1 και το σκορ πρόκρισης πια επέστρεφε στα χέρια του ΠΑΟΚ.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ένα λάθος του Μιτάι έδωσε τη δυνατότητα στον Ζίφκοβιτς να… κρεμάσει τον Τσιντώτα από τα 30 μέτρα, καθώς τον είδε εκτός εστίας για το τελικό 2-1.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ουάρντα (87′ Τσιγγάρας), Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (88′ Κοσίδης), Βασιλαντωνόπουλος (88′ Νταντσένκο), Λόπες (62′ Μιτάι), Σιμάνσκι (62′ Τάνκοβιτς), Κρίστιτσιτς (62′ Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

To Top