Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά από τον τελικό του Λος Κάμπος

Στον ημιτελικό σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά, στο τουρνουά «Mifel Tennis Open», που διεξάγεται στο Λος Κάμπος του Μεξικό. Ο Ελληνας πρωταθλητής (Νο 1 στον κόσμο) ηττήθηκε με 6-4, 7-6(4) από τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρούουντ (Νο 12) και δεν κατάφερε να διεκδικήσει την διατήρηση των κεκτημένων, καθώς πέρυσι είχε κατακτήσει το τρόπαιο στην διοργάνωση.

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το έβδομο game, όταν ο Ρούουντ έκανε break, προηγήθηκε με 4-3 και έφθασε στο 1-0, μετά από 39 λεπτά αγώνα. Στο δεύτερο σετ, ο «Tsitsifast» ήταν πιό αποφασιστικός, όπως και ο Νορβηγός, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο tie break. Εκεί, ο Ρούουντ έκανε break με το… καλημέρα και αφού προηγήθηκε με 4-0 («σπάζοντας» εκ νέου το σερβίς του Τσιτσιπά), πήρε την νίκη, μετά από μία ώρα και 12 λεπτά.

Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στο Σινσινάτι (video)

Την ήττα με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-6) γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού του Western and Southern Open στο Σινσινάτι.

Ο Έλληνας τενίστας είχε μεν κατά διαστήματα πολλή καλή απόδοση, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο γεγονός πως είδε τον Ζβέρεφ να ξεκινά με brake και να προηγείται με 2-0 και να απαντά με πέντε σερί κερδισμένα games και να κλείνει το σετ με 6-3.

Ο Τσιτσιπάς έκανε γρήγορα brake στο σερβίς του Γερμανού τενίστα, προηγήθηκε με 4-1 και έδειχνε αγκαλιά με τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του τουρνουά. Ξαφνικά όμως έμεινε από δυνάμεις. Υπέπεσε σε λάθη, τα οποία και αξιοποίησε ο Ζβέρεφ για να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και να φτάσει στη νίκη με 7-6.

Στον τελικό του τουρνουά του Σινσινάτι ο Γερμανός τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος απέκλεισε τον Μεντβέντεφ με 2-1 σετ.

To Top